Igor Vrevic, Aleksandar Nikolic i Milos Misljen
Foto:Facebook

Osumnjičenima za ubistvo Beograđanina Borivoja Simovića (30) na Senjaku 25. juna Aleksandru Nikoliću, Igoru Vreviću i Milošu Mišljenu, Više javno tužilaštvo produžilo je pritvor, a kako Nova.rs saznaje, pronađeno je i oružje kojim je Borivoje ubijen. 

Dalja istraga utvrdiće ko je od trojice osumnjičenih pucao na pokojnog Simovića.

Policija je po nalogu nadležnog tužilaštva protiv Aleksandra Nikolića, Igora Vrevića i Miloša Mišljena, podnela krivičnu prijavu za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Inače, Aleksandar Nikolić je jedini koji dosad nije osuđivan, ali je protiv njega u toku postupak za nedozvoljeno posedovanje oružja i narkotika. Kako je Nova.rs već pisala, Nikolić je izbačen iz Vojne policije upravo zbog narkotika. Kako su sagovornici Nova.rs izjavili posle predaje osumnjičenih, Vrević i Nikolić odrasli su sa ubijenim mladićem na Senjaku, dok je Miloša Mišljena, koji ima debeo policijski dosije, Simović površno poznavao.

Borivoje Simović Foto:Privanta arhiva

Igor Vrević je dobro poznat policiji. U žižu javnosti dospeo je 2010. godine kada je ranjen na „Marakani“, za šta je bio osumnjičen Rade Dunjić, mlađi brat Velibora Dunjića, ubijenog vođe navijača crveno-belih. On je bio u zatvoru zbog nedzovoljenog posedovanja oružja i narkotika. S pokojnim Simovićem bio je blizak dok nije počeo da se bavi krminalom. Borivoje mu je finansijski pomagao, vodio ga na letovanja, nosio kovčeg na sahrani njegovog oca i ophodio se prema njemu kao prema članu porodice, rekli su poznanici ubijenog i osumnjičenih za naš portal nakon ubistva.

Podsetimo, trojica osumljičenih predali su se 20. jula, 25 dana od ubistva. Oni su u pratnji advokata ušetali u policijsku stanicu 29. novembar.

Uprkos tome što su se nadležnim organima predali sami, branili su se ćutanjem. Kako saznajemo, na pitanja tužioca zbog čega su se predali skoro mesec dana od ubistva, kao i gde su se skrivali, osumnjičeni su rekli “da ne žele da kažu“.

Supruga Aleksandra Nikolića i majka Miloša Mišljena, iskoristile su svoje zakonsko pravo da kao bliski srodnici ne svedoče.

Podsećanja radi, nakon ubistva medijima se prenela nepotvrđena verzija događaja, da je Simović nastradao nakon što je pokušao da pomiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. Međutim, prema rečima našeg sagovornika, Borivoja je tu noć s leđa napala grupa muškaraca u parku na Senjaku, među kojima su bili i trojica osumnjičenih. Ubijeni mladić je kobne noći bio s još jednim muškarcem.

Samo dva dana pre ubistva, Vrević, Nikolić i Mišljen, pretukli su na Senjaku Simovićevog bliskog prijatelja, o čemu je naš portal već pisao.

Prema rečima onih koji su poznavali pokojnog Borivoja, on je bio mladić za primer. Potiče iz ugledne beogradske porodice, bio je fakultetski obrazovan, bavio se sportom i kako navode prijatelji i porodica, nikako se ne može dovesti u vezu sa kriminalom.

Ubijeni mladić je praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog, Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941.

Porodica i prijatelji Borivoja Smovića 4. avgusta obeležili su 40 dana od smrti, a da tuga za ubijenim mladićem ne jenjava govori i more ljudi koje došlo na pomen. Nakon što je Simovića na večni počinak ispratilo više od 500 ljudi, njih oko tri stotine ponovo su plakali nad grobom pokojnog Simovića, i dalje nesvesni da njega više nema.

Podsetimo, Borivoje Simović ubijen je 25. juna oko 22.30 na Senjaku. Mladić je pogođen jednim hicem u leđa, privatnim automobilom prebačen je u Urgentni centar, ali su lekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj. Takođe, uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz neposredne blizine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare