Vrević, Nikolić i Mišljen Foto:Facebook

Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen, koji su se prekjuče sami predali policiji zbog učestvovanja u ubistvu Borivoja Simovića na Senjaku, danas su sprovedeni na saslušanje u Više tužilaštvo, gde su se branili ćutanjem.

Žrtva: Borivoje Simović Foto:Privanta arhiva

Kako saznajemo, zamenik tužioca je nakon saslušanja predložio Višem sudu da svoj trojici odredi jednomesečni pritvor zbog postojanja svih zakonskh okolnosti – opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Odluku o tome doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda.

Samo dva dana pre ubistva, trojica osumnjičenih, Vrević, Nikolić i Mišljen, prebili su u ovom kraju Simovićevog bliskog prijatelja. Vrević i Nikolić družili su se pokojnim mladićem, a kako je Nova.rs već pisala, Simović je Igoru Vreviću finansijski pomagao, a na sahrani njegovog oca nosio kovčeg.

I Nikoloć i Vrević su od ranije poznati policiji.

Igor Vrević i Aleksandar Nikolić Foto:Facebook

Borivoje Simović potiče iz ugledne beogradske porodice, bio je fakultetski obrazovan mladić, bavio se sportom i kako navode oni koji su ga poznavali, nema ni govora da se može dovesti u vezu sa kriminalom.

Podsetimo, Borivoje Simović preminuo je 25. juna na putu do bolnice, nakon što je upucan u parku na Senjaku, kada ga je s leđa napala grupa muškaraca. On je bio sa još jednim muškarcem, ali je on odbio saradnju s policijom.

Policija je na mestu napada pronašla oružje, a pregledani su i snimci sa sigurnosnih kamera. Posle skoro mesec dana, trojica osumnjičenih su se sami prijavili policiji u pratnji advokata, koja je po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv njih podnela krivičnu prijavu za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare