Vrević, Nikolić i Mišljen Foto:Facebook

Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Beograđanina, Borivoja Simovića 25. juna na Senjaku, juče su saslušani Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen. Sva trojica zajedno su došli u policiju, u pratnji advokata, 25 dana nakon ubistva.

Krajem juna medijima se prenela nepotvrđena verzija događaja, da je Simović nastradao nakon što je pokušao da pomiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. Međutim, prema rečima našeg sagovornika, osobe koja je poznavala nastradalog mladića i poznaje trojicu saslušanih, a čije je ime poznato redakciji, Borivoja je tu noć s leđa napala grupa muškaraca u parku na Senjaku, među kojima su bili i trojica pomenutih.

Borivoje je u noći kada je nastaradao bio s još jednim muškarcm, ali je on odbio saradnju s policijom.

Samo dva dana pre ubistva, Vrević, Nikolić i Mišljen, prebili su u ovom kraju Simovićevog bliskog prijatelja. Policija istražuje kako su ova dva događaja povezana.

Borivoje Simović Foto:Privatna arhiva

Uhapšeni Vrević i Nikolić, takođe sa Senjaka, sa pokojnim Borivojem poznavali su se i družili godinama. Prema rečima zajedničkih poznanika, Borivoje je Vrevića pomagao, vodio ga na letovanja i prema njemu se ophodio kao da je član porodice, a na sahrani oca Igora Vrevića nosio je kovčeg.

Kako navodi izvor, družili su se dok Vrević nije završio u zatvoru, a on je kao i Nikolić od ranije poznat policiji zbog kriminalnih radnji. Aleksandar Nikolić je prema našim saznanjima, izbačen iz Vojne policije zbog narkotika.

Igor Vrević i Aleksandar Nikolić Foto:Facebook

Borivoje Simović potiče iz ugledne beogradske porodice, bio je fakultetski obrazovan mladić, bavio se sportom i kako navode oni koji su ga poznavali, nema ni govora da se može dovesti u vezu sa kriminalom.

Inače, Borivoje je praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog, Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941.

Sa Vrevićem i Nikolićem pokojni mladić je odrastao na Senjaku, dok je trećeg muškarca, Miloša Mišljena, koji se takođe dovodi u vezu s ubistvom, površno poznavao. I Mišljen je jedno vreme živeo u ovom beogradskom naselju.

Miloš Mišljen Foto:Facebook

Da li će policija trojici osumnjičenih koji su juče ušetali u stanicu u pratnji advokata, odrediti pritvor, zasad nije poznato.

Borivoja Simovića je 4. jula na večni počinak ispratilo više od pet stotina ljudi. Na Novom groblju prelamali su jecaji i suze porodice i prijatelja, koji i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da Borivoja više nema.

Podsetimo, Simović je ubijen 25. juna oko 22.30 na Senjaku. Mladić je pogođen jednim hicem u leđa, privatnim automobilom prebačen je u Urgentni centar, ali su lekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj. Takođe, uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz neposredne blizine. Policija poseduje i video snimak tuče kada su trojica ispitivanih pretukli Borivojevog prijatelja, samo dva dana pre kobne noći.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare