Sretko Kalinić, Foto:Goran Stanzl/PIXSELL

Suđenje Milošu Simoviću, nekadašnjem pripadniku "zemunskog klana", koji se tereti za pokušaj ubistva Sretka Kalinića, takođe pripadnika istog klana, održano je danas u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, a optuženi je negirao krivicu.

Simović se izjasnio da je razumeo optužnicu i da nije kriv, dodavši da ne želi da iznosi detaljnu odbranu, jer nema od čega da se brani.

Pročitajte još:

„Nemam od čega da se branim, neka tužilac i oštećeni dokazuju, ja nemam šta da kažem“, rekao je Simović.

Takođe, na današnje suđenje iz zatvora nije doveden Sretko Kalinić, jer njegov advokat Slavko Petrić ima koronu i nalazi se u bolnici. Kalinić nije želeo da odgovara na pitanja bez prisustva advokata.

Simović se potom obratio sudu i zamolio da ga više ne dovoze na suđenje, ukoliko ne dođe i Kalinić.

„Ovo je veliki put, veliki je trošak i sve ovo mi je mnogo stresno. Postoji drugi način, saslušajte me video-linkom“, naveo je on.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Inače, Simoviću se sudi povodom optužbi da je pokušao da ubije pripadnika istog klana Sretka Kalinića u Hrvatskoj 2010. godine, dok su bili u bekstvu od srpskih pravosudnih organa.

Podsetimo, Simović i Kalinić se sada nalaze u sprskim zatvorima gde izdržavaju maksimanle zatvorske kazne zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine, niz zločina koje su izvršili kao pripadnici “zemunskog klana”, ali i više ubistava u Beogradu 2004. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar