Igor Stanojević Foto:N1

Igor Stanojević, član Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), saradnik "Politike" i selektor festivala Beldoks, priveden sinoć tokom protesta u Beogradu, pušten je večeras iz pritvora i nalazi se kod kuće, potvrdila je njegova verenica Ana Marija Grbić.

„Igor je pušten i upravo je ušao u kuću! Veseo je pošto je takav čovek. Isprebijan je pošto su oni takvi ljudi. Hvala svima koji su danas i juče bili uz nas nema dovoljno velikog srca za sve to što ste nam pružili“, napisala je Ana Marija Grbić na svom profilu na Fejsbuku.

U saopštenju organizatora Beldoksa navodi se da je Stanojeviću nakon izlaska pred prekršajnog sudiju ukinuto zadržavanje i da je pušten da se u redovnom postupku brani sa slobode.

Stanojević je, kako je ranije danas ispričala njegova verenica, priveden sinoć dok je sedeo na klupi na Tašmajdanu, bez kršenja zakona i pružanja otpora, a branilac nije dobio pristup privedenom.

„Stanojević je uhapšen sinoć oko ponoći kod Pravnog fakulteta, na demonstracijama u Beogradu. I pored novinarske legitimacije, policija ga je držala pod prisilom više od sat vremena na asfaltu, a potom odvezla zajedno sa grupom uhapšenih građana u Policijsku stanicu Zemun. Porodica je angažovala advokata kome nije bilo dozvoljeno da vidi Igora i posavetuje se sa svojim klijentom, kao ni da se uveri u njegovo trenutno zdravstveno stanje“, navodi se u saopštenju Beldoksa i dodaje se da su tim festivala „kao i brojne javne ličnosti, novinari i udruženja iz Srbije i inostranstva, apelovali na nadležne da oslobode Stanojevića svih sumnji i mogućih optužbi, imajući u vidu da je reč o novinaru, koji je bežeći od suzavca presretnut i savladan od strane policije, a potom i bezrazložno priveden“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar