Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sedam meseci je prošlo od kada je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pijan i drogiran "meklarenom" izazvao nesreću na Dedinju u Beogradu, a još uvek nema na vidiku optužnice. U nesreći su dve osobe lakše povređene, a Petroviću nikakvo zadržavanje nije određeno iako je to uobičajena procedura u slučaju kada je vozač pod dejstvom alkohola i narkotika.

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović dogodila se 6. marta ove godine, u Užičkoj ulici na Dedinju. Vučićev kum je tada luksuznim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Udario je u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. Na sreću, niko nije teže povređen, a putnice su nakon dijagnostike u bolnici, puštene kući.

Iako je od nesreće prošle sedam meseci, čini se da optužnica u skorije vreme neće biti podignuta. Nije poznato kakve radnje sprovodi tužilaštvo, kao i šta usporava okončanje istrage za nesreću na Dedinju.

Pročitajte još:

Slučaj nesreće na Dedinju od samog početka je pod budnim okom javnosti, mahom zbog okolnosti koje su ga pratile. Vučićev kum nije priveden posle nesreće, iako je nekoliko meseci nakon nesreće javnosti obelodanjeno da je bio pod dejstvom alkohola i kokaina.

Upravo zbog ove činjenice privedena je policajka Katarina Petrović, koja je opozicionoj političarki Mariniki Tepić poslala izveštaj sa nesreće.

Protiv Petrovićeve je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu jer je neovlašćenom licu dostavila dokumenta koji su joj poverena i predstavljaju tajne podatke sa oznakom tajnosti „poverljivo“. Interesantno je da taj dokument uopšte nije ni bio označen tom oznakom, već „interno“, te je bilo jasno da su nadležni tim potezom pokušali da zamaskiranju činjenicu da mesecima nisu dostavljali informacije o nesreći koju je Petrović izazvao.

Interesantno je da je od samog početka slučaj bio obavijen velom misterije. Institucije su davale šture informacije o nesreći, a ono što je posebno čudno jeste da je krivična prijava iz MUP Srbije do tužilaštva putovala puna dva meseca.

Protiv Vučićevog kuma je podneta je krivična prijava za ugrožavanje javnog saobraćaja, zbog čega mu preti zatvorska kazna.

„Učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga kod drugog nastupi laka telesna povreda ili prouzrokuje imovinsku štetu koja prelazi iznos od dvesta hiljada dinara, kazniće se zatvorom do tri godine“, navodi se u Krivičnom zakoniku.

„Meklaren“ vredan 300.000 evra

Podsetimo, Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“. On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ujedno je i vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

U trenutku nesreće, Petrović se nalazio za volanom skupocenog „meklarena“ čije se vrednost procenju na oko 300.000 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare