Foto:Ivan Dinić/Nova S; N1

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužilaštvu da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Kako saznaje Nova.rs, njegov identitet je rešila da saopšti tužilaštvu nakon što je čula za Lečićevu reakciju o slučaju silovanja glumice Milene Radulović, za koji je optužen nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić.

Pročitajte još...

„Danijela je napravila film u kojem se čuje ‘skremblovan’ glas čoveka za kojeg tvrdi da ju je silovao. Nakon toga je tužilac, bez da je ona prethodno podnela krivičnu prijavu, porkenulo postupak na osnovu saznanja iz njenog filma. Poštujući tužilaštvo, ona je prosledila materijal iz filma, nalaze lekara kojim se potvrđuje da je bila podvrgnuta lečenju, kao ‘deskremblovan’ glas pomenute osobe“, navodi izvor Nova.rs.

Prema rečima našeg sagovornika, Danijela je svojim postupkom želela da pošalje poruku da ovakve stvari nikada neće proći nekažnjeno.

„Ona je na taj način poslala poruku seksualnim predatorima – nemojte to raditi, neće proći neotkriveno i nekažnjeno“.

Lečić o Miroslavu Miki Aleksiću i optužbama za silovanje

Podsetimo, pre dva meseca u medijima je poput bombe odjeknula vest kako je do tada ugledan profesor glume Miroslav Aleksić silovao i seksualno uznemiravao polaznice svoje škole „Stvar srca“. Kako je vreme prolazilo, sve više žrtava je izašlo u javnost sa svojim optužbama. Od Milene Radulović i Ive Ilinčić, pa sve do sada, istraga se vodi za deset žrtava.

Nakon što je u javnosti isplivala priča o Miroslavu Miki Aleksić, jedan od onih kojih su pružili podršku mladim glumicama bio je upravo Branislav Lečić, koji je istako kako je „očigledno da je Aleksić vršio manipulaciju, seksualnu ucenu, te da je to dovelo do činjenice da je iz svog ponašanja baštinio poziciju kojom je mogao da vrši pritisak na mlade devojke i devojčice“.

On je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio kako ga je potpuno šokirala priča koleginice Milene Radulović.

„Miku znam sa fakulteta. Ostao sam bez reči. Svako nasilje osuđujem i prezirem, a naročito prema ženama, o deci i da ne govorim. To ostavlja trajne posledice na život žrtve nasilja i drastično menja pogled na svet! Silovanje je poniženje tela, duha, ličnosti i slobodne volje svakog od nas!“, pisalo je u njegovoj objavi.

Foto FB printscreen

Za slučaj, koji je duboko potresao srpsku javnost, saznalo se pre tačno dva meseca , kada je glumica Milena Radulović istupila i javno ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. Njeno saslušanje u tužilaštvu tada je trajalo pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispriča šta je preživela.

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, rekla je ranije glumica u ispovesti za “Blic”.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ispičala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine. Ona je tada imala 17 godina, a on 61.

“Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica”, rekla je ona.

Ubrzo nakon Milene, o strahotama koje je preživela pričala je i glumica Iva Ilinčić. Ona je istakla da ju je Aleksić prvi put seksualno uznemiravao kad je imala 17 godina.

Pročitajte još..

“Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravanje. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata’. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak”, rekla je ona tada.

Nakon što su ove dve hrabre glumice javno pričale o svemu što su doživele, oglasile su još neke devojke koje su takođe bile žrtve ovog profesora glume. Tužilaštvo za sada tereti Aleksića da je počinio silovanja i nedozvoljene polne radnje od 2008. do 2020. godine, na štetu deset devojaka, od kojih je jedna trenutno maloletna. Pored njih, još 20 devojaka navodno je prijavilo Aleksića za uznemiravanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar