Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Tužilaštvo će se danas žaliti na odluku da se vozač automobila koji je usmrtio mališana (9) na Karaburmi brani sa slobode.

Kako saznaje Nova.rs, tužilaštvo se danas zalilo na to što vozač koji je usmrtio dečaka na Karaburmi pušta da se brani sa slobode.

Konačna odluka trebalo bi da bude donešena danas.

Podsećamo, devetogodišnji dečak koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče na Karaburmi, preminuo je danas u bolnici.

Dečak je u nedelju uveče s ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu kad je na njih autom naleteo Lazar G. (38), koji je potom pobegao s lica mesta.

Nakon odluke da se vozač pusti da se brani sa slobode, građani Karaburme izašli su na ulicu okupili su se u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak, kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom da vozača nakon saslušanja puste na slobodu. Nekoliko njih napravilo je živi lanac, držeći se za ruke, na tom mestu. Održan je i minut ćutanja.

Javnost je kivna zbog odluke Prvog osnovnog suda u Beograda, kojom je odlučeno da se osumnjičeni vozač Lazar G., ranije osuđivan za istovrsna krivična dela, ipak pusti na slobodu. U odluci suda navodi se i da će veštaci utvrditi stepen povreda mališana, što je izazvalo gnev brojnih građana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare