Protest Karaburma
Protest na Karaburmi zbog smrti dečaka kojeg je udario auto na pešačkom Foto:N1

Građani Karaburme okupili su se u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak, kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom da vozača nakon saslušanja puste na slobodu. Nekoliko njih napravilo je živi lanac, držeći se za ruke, na tom mestu. Održan je i minut ćutanja.

Pročitajte još:

Građani su blokirali ulicu, a među njima bilo je i dece. „‘Ajmo svi napolje za našu decu“, pozivali su na skup koji je počeo oko 20h.

Građani su ogorčeni, kako navode, jer je vozač pušten da se brani sa slobode. Na mesto stradanja deteta doneli su cveće i palili sveće.

Ranije danas, devetogodišnji dečak, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći na tom mestu, preminuo je u bolnici.

Dečak je u nedelju uveče s ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kad je na njih autom naleteo Lazar G. (38), koji je potom pobegao s lica mesta.

Tužilaštvo je nakon saslušanja, na kom se Lazar G. branio ćutanjem, tražilo pritvor do 30 dana, ali je on pušten na slobodu.

❌BLOKADA❌ Građani i građanke blokirali su ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi kod ugla sa ulicom Pane Đukića. U znak protesta zbog pogibije devetogodinjeg dečaka u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče

❌BLOKADA❌Građani i građanke blokirali su ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi kod ugla sa ulicom Pane Đukića. U znak protesta zbog pogibije devetogodinjeg dečaka u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče

Posted by Čuvari/ke vatre on Thursday, July 22, 2021

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare