Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stanovnici Karaburme od juče uveče protestuju zbog puštanja na slobodu vozača, koji se sumnjiči da je izazvao udes u ulici Marijane Gregoran, u kojem je dečak Stefan nastradao, dok je njegov brat teško povređen. Podršku tokom jučerašnjeg dana građanima je pružila i ekipa Hitne pomoći, a kako saznajemo, noć kada je mališan dovezan u bolnicu, svi lekari su plakali.

Pročitajte još:

Javnost je kivna zbog odluke Prvog osnovnog suda u Beograda, kojom je odlučeno da se osumnjičeni vozač Lazar G., ranije osuđivan za istovrsna krivična dela, ipak pusti na slobodu. U odluci suda navodi se i da će veštaci utvrditi stepen povreda mališana, što je izazvalo gnev brojnih građana.

Tako se ubrzo na društvenoj mreži pojavila informacija i da je kobne večeri, kada je u bolnicu primljen nastradali mališan, cela ekipa Hitne pomoći plakala zbog teških povreda koje je zadobio.

Ova informacija je potvrđena za Nova.rs, a ekipa Hitne pomoći tokom jučerašnjeg dana pružila je podršku stanarima Karaburme. U znak solidarnosti, radnici ove službe, koja svakodnevno spašava živote građana Srbije, upalili su sirene na vozilu.

Podsetimo, sinoć je nekoliko desetina okupljenih građana napravilo živi lanac na Karaburmi, držeći se za ruke, na mestu gde je nesavesni vozač udario oca i njegove sinove, od kojih je stariji juče preminuo od posledica. U njegovu čast održan je minut ćutanja, a ekipa Hitne pomoći se ubrzo priključila nezadovoljnim građanima.

Protest je nastavljen i tokom noći, ali i jutros, a ulica Marijane Gregoran zatvorena je za saobraćaj. Okupljeni tvrde da se neće pomeriti, dok odgovorni za udes ne budu privedeni pravdi.

BONUS video: Okupljeni građani s Karaburme

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare