Novica Antić Foto:Privatna arhiva

Bivši predsednik Vojnog sindikata Novica Antić ponovo je priveden jutros, saznaje Nova.rs.

Kako smo saznali, njega su jutros na auto-putu presreli kada je krenuo na gostovanje u jutarnji program na televiziji Nova.

U toku je pretres njegove kuće u Kragujevcu.

Trenutno nije poznat razlog zbog kog je uhapšen bivši predsednik sindikata.

Pročitajte još:

Novica Antić proveo je skoro šest meseci u pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu. On je krajem februara uhapšen zbog sumnje da je učinio proneveru, a pored Antića tom prilikom su privedeni i potpredsednik sindikata Duško Tolmač, kao i generalni sekretar Predrag Jevitć.

Novica Antić osumnjičen je zbog pronevera pošto je, navodno, doneo odluke kojima se Predragu Jevtiću neosnovano isplaćuje 3,5 miliona dinara. Takođe, pod sumnjom je da je preuzimao telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona. Zatim, Dušku Tolmaču isplaćeno je oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.

Pročitajte još:

Duško Tolmač je tada priveden zbog sumnje da je, navodno, izvršio proneveru jer je Novici Antiću suprotno aktima sindikata pribavio korist od 6,2 miliona dinara. Predrag Jevtić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo pronevere. On se tereti da je mobilne telefone i opremu sindikata, dobijene preko operatera, dalje prodavao i na takav način pribavio protivptavnu imovinsku korist od preko 1,5 miliona dinara.

Bonus video: Novica Antić nakon pritvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare