Novica Antić Foto:FoNet/Arhiva

Vaso Antić, brat predsednika Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novice Antića, u izjavi za Nova.rs potvrđuje da su njegov brat i sekretar VSS Predrag Jevtić danas uhapšeni jer je usvojena žalba Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i njima je određen pritvor do 30 dana. Ističe da su sindiikalci u ovom trenutku verovatno već u putu za Okružni zatvor u Novom Sadu.

On u izjavi za naš portal objašnjava kako je njegov brat Novica Antić danas uhapšen.

„Moj brat je krenuo zbog svojih obaveza ka Beogradu. Kada sam pokušao da ga dobijem bio je nedostupan i onda su mi javili da je moj brat priveden na putu za Beograd, kao i da je priveden Predrag Jevtović jer je žalba Višeg tužilaštva u Novom Sadu usvojena i preinačena je odluka sudije za prethodni postupak koji je prvobitno odbio pritvor. Pokušavamo da saznamo detalje, ali još nemamo detaljnije informacije“, kaže Antić.

Pročitajte još

Vaso Antić dalje naglašava da ovo nije praksa koja se primenjuje u ovakvim predmetima.

„Ovo nije uobičajna praksa da se preinačuje odluka sudije za prethodni postupak, naročito kada sudija donese odluku o odbijanju pritvora. Tako da je ovo svojevrsan presedan. Ovo jeste u skladu sa zakonom, ali je u ovom slučaju zakon zloupotrebljen“, ističe naš sagovornik.

Novica Antić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

On dalje navodi da je veoma zabrinut za bezbednost svog brata koji će biti smešten u pritvor.

„Ja sam veoma zabrinut za bezbednost mog brata i Predraga Jevtića i zamolio bih javnost da isprati ovaj slučaj. Moja briga za bezbednost mog brata proizilazi iz činjenice da se u režimskim medijima stvorila atmosfera linča, da se u njima udara i na porodicu moga brata, a mi vrlo dobro prepoznajemo čiji je ovo rukopis, o čemu ćemo nažalost, govoriti u narednim danima“, završava brat uhapšenog sindkalca.

Novica Antić Foto:Nova.rs

Podsetimo, Novica Antić i još dvojica sindikalaca uhapšeni su u utorak zbog sumnje da su kao rukovodioci Vojnog sindikata Srbije učinili proneveru. Oni su najpre pušteni da se brane sa slobode, a ova odluka je promenjena nakon žalbe tužilaštva.

Sindikalac Duško Tolmač se brani sa slobode.

Privođenju sindikalaca prethodila je kampanja protiv Vojnog sindikata Srbije koja već duže vreme traje u režimskim medijima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare