Konstantin Katić Foto: privatna arhiva

Član Narodne stranke Konstantin Katić, koga su pripadnici BIA, kako tvrdi, kidnapovali i više sati mučili na njegovom radnom mestu, zbog navodne objave na društvenoj mreži Tviter, pozvan je danas da u svojstvu oštećenog da izjavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje Nova.rs.

Katića su, kako je saopštila Narodna stranka, 26. septembra protivpravno oteli pripadnici BIA, mučili ga četiri sata na njegovom radnom mestu, i tražili da prizna da je on autor tvita u kojem se vređa predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je nakon ovog incidenta da su pripadnici BIA maltretirali, šamarali i terali Katića da kleči, te da su mu rekli da ne sme nikome da kaže šta se dogodilo.

Pročitajte još:

„Bio je prinuđen da kleči, bio mu je oduzet mobilni telefon, nije mogao da se javi advokatu, posle fizičkog maltretiranja bio je izložen pretnjama da će ga baciti kroz prozor, da neće moći da vidi dete, da će ga snaći imovinski problem“, rekao je Ponoš.

Foto:N1

U izjavi za naš portal, Katić je rekao da su ga pripadnici BIA oteli jer su se legitimisali njegovom kolegi, koji je u tom trenutku bio sa njim na radnom mestu, kad su ga odveli na aerodrom u prostorije BIA.

Na pitanje kako zna da su ga oteli pripadnici BIA, kao i da li su se legitimisali ili pokazali određeni dokument, Katić je rekao:

„Na aerodrom Nikola Tesla ušli smo u službene prostorije BIA, tako da je jasno da se radi o pripadnicima BIA“, rekao je Katić.

On je napomenuo da se nada da će Tužilaštvo da pokrene postupak, i da bi on mogao da prepozna osobe koje su ga otele i mučile bez problema.

„U isto vreme i sumnjam, ali najbolje je da pitate moje advokate u vezi pravnih stvari. Bez problema bih mogao da prepoznam te osobe koje su me otele i mučile, jer to što se meni desilo nikada neću zaboraviti“, kazao je Katić za Nova.rs.

Objasnio je i da se sada, kada je sve isplivalo u javnost, plaši za svoju porodicu i sebe.

„Svima je jasno da su u sprezi policija, kriminalci i huligani. Bilo kome da se desilo ono što se desilo meni, da je otet sa radnog mesta i mučen nekoliko sati, naravno da bi se plašio isto koliko se i ja plašim“.

Katićev branilac, advokat Nikola Lakić rekao je za naš portal, da je Pravni tim Narodne stranke podneo krivičnu prijavu u vezi otmice Konstantina Katića i drugih krivičnih dela protv Bratislava Gašića, Marka Parezanovića kao funkcionera BIA i tri NN pripadnika BIA, koja su protivpravno lišili slobode Konstantina Katića i koji su ga na aerodromu Nikola Telsa mučili i zlostavljali.

Nikola Lakic
Nikola Lakić Foto:Privatna arhiva

„Zahtevamo od Tužilaštva da što hitnije postupi po krivičnoj prijavi, kao i da Konstantinu Katiću obezbedi zaštitu jer je otet, mučen i zlostavljan od strane pripadnika tajne službe, što se nije dešavalo u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ovo je veoma jednostavan predmet za rešavanje jer su pripadnici BIA koji su oteli Katića iza sebe ostavili mnogo tragova i dokaza i gde Tužilastvo može veoma brzo da reši ceo slučaj i uhapsi počinioce krivičnih dela“, rekao je Lakić koji je dodao da su pripadnici BIA ostavili mnogobrojne dokaze.

„Pripadnici BIA legitimisali su se pred svedocima, odveli su Konstantina Katića u svoje prostorije na aerodromu Nikola Tesla koji ima na stotine kamera, imamo ime pod kojim se jedan od njih predstavio, imamo i njegov službeni telefon sa koga je pozvao Katića, imamo mnogo dokaza što govori samo o njihovoj bahatosti prilikom izvršenja krivičnih dela koja su nesumnjivo počinili. Bahatost direktnih izvršioca krivičnih dela govori o tome da su oni dobili naređenje od samog vrha BIA, koji su naredili otmicu i zlostavljanje Konstantina Katića kako bi se dodvorili Aleksandru Vučiću ili što je još gore, to uradili po naređenju Aleksandra Vučića“, kazao je Lakić za Nova.rs.

Pročitajte još:

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš imenovao je sredinom oktobra Vladimira Macanovića kao jednog od službenika Bezbednosno-informativne agencije (BIA), koji je krajem septembra „učestvovao u prebijanju“ člana te stranke Konstantina Katića.

Vladimir Macanović Foto: Twitter/Narodna stranka

„On (Macanović) i ostala dvojica pripadnika BIA-e rade u Petoj upravi BIA-e, znamo i da je načelnik te uprave gospodin Colić. Saznali smo podosta o odnosima u toj upravi, o kadrovskoj strukturi i situaciji u toj upravi. Saznali smo više stvari nego što nam je prijalo“, rekao je Ponoš na konferenciji za novinare.

BONUS VIDEO: Narodna stranka objavila fotografiju agenta BIA koji je prebio Katića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar