Konstantin Katić Foto: privatna arhiva

Nezakonito hapšenje člana Narodne stranke Konstantina Katića, koga su agenti Bezbednosno-informativne agencije „mučili i tukli četiri sata“ zbog koji nije objavljen na njegovom nalogu, i dalje intrigira javnost u Srbiji. Katić je za Nova.rs otkrio da li se nakon svega što se dogodilo plaši, ali i ispričao kako je nemili događaj izgledao.

Na pitanje kako zna da su ga oteli pripadnici BIA, kao i da li su se legitimisali ili pokazali određeni dokument, Katić je rekao:

„Da su to pripadnici BIA bilo mi je jasno kada su se legitimisali mom kolegi, koji je bio sa mnom u trenutku kada su me sa radnog mesta odveli na aerodrom u prostorije BIA, gde su me zlostavljali i mučili. Na aerodrom Nikola Tesla ušli smo u službene prostorije BIA, tako da je jasno da se radi o pripadnicima BIA“.

Foto: bia.gov.rs

Naš sagovornik napomije da se nada da će Tužilaštvo pokrenuti postupak, i da bi mogao da prepozna osobe koje su ga otele i mučile bez problema.

„U isto vreme i sumnjam ali najbolje je da pitate moje advokate u vezi pravnih stvari. Bez problema bih mogao da prepoznam te osobe koje su me otele i mučile, jer to što se meni desilo nikada neću zaboraviti“, kaže Katić za Nova.rs.

Objašjava da se sada kada je sve isplivalo u javnost plaši za svoju porodicu i sebe.

„Svima je jasno da su u sprezi policija, kriminalci i huligani. Bilo kome da se desilo ono što se desilo meni, da je otet sa radnog mesta i mučen nekoliko sati, naravno da bi se plašio isto koliko se i ja plašim“.

Na pitanje da li očekuje da će Tužilastvo da postupi po prijavi i da li ima šanse da se dođe do suda, funkcioner Narodne stranke i advokat Nikola Lakić kaže:

„Pravni tim Narodne stranke podneo je krivičnu prijavu u vezi otmice Konstantina Katića i drugih krivičnih dela protv Bratislava Gašića, Marka Parezanovića kao funkcionera BIA i tri NN pripadnika BIA, koja su protivpravno lišili slobode Konstantina Katića i koji su ga na aerodromu Nikola Telsa mučili i zlostavljali. Zahtevamo od Tužilaštva da što hitnije postupi po krivičnoj prijavi, kao i da Konstantinu Katiću obezbedi zaštitu jer je otet, mučen i zlostavljan od strane pripadnika tajne službe, što se nije dešavalo u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ovo je veoma jednostavan predmet za rešavanje jer su pripadnici BIA koji su oteli Katića iza sebe ostavili mnogo tragova i dokaza i gde Tužilastvo može veoma brzo da reši ceo slučaj i uhapsi počinioce krivičnih dela“.

Lakić tvrdi da su pripadnici BIA koji su mučili Katića ostavili brojne dokaze.

„Pripadnici BIA legitimisali su se pred svedocima, odveli su Konstantina Katića u svoje prostorije na aerodromu Nikola Tesla koji ima na stotine kamera, imamo ime pod kojim se jedan od njih predstavio, imamo i njegov službeni telefon sa koga je pozvao Katića, imamo mnogo dokaza što govori samo o njihovoj bahatosti prilikom izvršenja krivičnih dela koja su nesumnjivo počinili. Bahatost direktnih izvršioca krivičnih dela govori o tome da su oni dobili naređenje od samog vrha BIA, koji su naredili otmicu i zlostavljanje Konstantina Katića kako bi se dodvorili Aleksandru Vučiću ili što je još gore, to uradili po naređenju Aleksandra Vučića“, rekao je Lakić za Nova.rs

BONUS VIDEO: Podneta krivična prijava protiv BIA zbog navoda o otmici člana NS