Konstantin Katić Foto: privatna arhiva

Član Narodne stranke Konstantin Katić podneće krivičnu prijavu protiv "organizovane kriminalne grupe" nakon što su ga, kako tvrdi, pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) kidnapovali i više sati mučili na njegovom radnom mestu zbog navodne objave na društvenoj mreži Tviter.

Narodna stranka saopštila je da su u nedelju pripadnici BIA „kidnapovali“ Katića na njegovom radnom mestu, na aerodromu, zbog navodne objave u kojoj je pružio podršku piscu Marku Vidojkoviću koji je vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitajte još:

Katićev advokat, Nikola Lakić, kazao je za list „Danas“ da će se Narodna stranka obratiti i Zaštitniku građana kako bi ta institucija sankcionisala odgovorne za „kidnapovanje“.

On je ponovio da je „mučenje“ trajalo četiri sata, a da je Katić za to vreme morao da kleči i da je tučen po glavi i telu.

„Nakon svega što mu se izdešavalo uplašen je za život i bezbednost kako svoj, tako i svoje porodice. Kako i ne bi bio kada vam preti služba koja je u svojoj istoriji ubila jednog predsednika države, jednog premijera, novinara Slavka Ćuruviju i učinla niz zločina nad sopstvenim narodom“, istakao je on.

Lakić je dodao da zbog tog dogadjaja direktor BIA Bratislav Gašić treba biti smenjen.

BONUS video: Hapšenje trojice osumnjičenih za krivično delo prinude

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare