Darko Šarić i Milutin Radovanović Foto: Antonio Ahel/Ataimages, Instagram

Milutin Radovanović, policajac koji je uhapšen zbog sumnje da je deo kriminalne grupe narkobosa Darka Šarića, pušten je nedavno da se brani sa slobode nakon što je položio jemstvo u vrednosti od 130.000 evra.

Radovanovića Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) tereti da je deo organizovane kriminalne grupe na čijem čelu je bio narko-bos Darko Šarić. Njemu je pritvor ukinut pošto je uplatio jemstvo od 130.000 evra. Tužilaštvo se žalilo na ovu odluku suda, ali kako ta žalba ne odlaže izvršenje, Radovanoviću je pritvor ukinut u sredu, a rok za odlučivanje po žalbi istekao je juče.

Pročitajte još:

„Okrivljenom Radovanoviću je određeno jemstvo od 130.000 evra i kada je on položio tu sumu, u dinarskoj ptorivvrednosti, mera pritvora mu je ukinuta. Tužilaštvo se jeste žalilo na odluku suda, ali žalba ne odlaže izvršenje, kao i u bilo kom drugom postupku“, objašnjava za portal Nova.rs portparolka Višeg suda u Beogradu Milica Veličković.

Radovanović je položio jemstvo kao garanciju da će se odazivati sudskim pozivima, a u slučaju da se ne pojavi na sudu, njemu se odmah određuje mera pritvora, a država zadržava novac koji je uplaćen kao jemstvo.

Foto: Privatna arhivač, E-Stock/Časlav Vukojčić; Dragan Mujan/Nova.rs

Kako za Nova.rs navodi izvor iz TOK, sud je još 25. septembra doneo odluku o jemstvu od 100.000 evra za uhapšene policajce koji se sumnjiče da su bili deo Šarićeve ekipe, Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića. Tužilaštvo se žalilo na tu odluku, pa je Apelacioni sud ukinuo to rešenje i oba policajca su ostala u pritvoru.

Prvostepeni sud je potom 9. oktobra doneo novu odluku o jemstvu, a suma je povećana i to za Radovanovića 130.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a za Stojanovića 150.000 evra. Radovanović je uspeo da sakupi novac, uplati ga i izađe na slobodu.

Policajci Milutin Radovanović Mika i Danilo Stojanović Dača u pritvoru su bili od juna 2022. godine kada su uhapšeni zajedno sa Darkom Šarićem, navijačem Urošem Mišićem i Šarićevim advokatom Dejanom Lazarevićem, zbog zločinačkog duruživanja, pokušaja ubistva i drugih krivičnih dela.

TOk ih tereti da su koristeći svoj položaj u MUP Srbije, pomogli da se pokuša diskreditacija Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku koji se vodi protiv Šarića zbog šverca narkorika. Ova grupa je, podsetimo, pripremala likvidaciju Joksovića na Drinskoj regati, a ukoliko ona ne bi uspela, plan „B“ je bio njegova diskreditacija.

BONUS VIDEO: Odakle Šariću kriptovani telefon u zatvorskoj ćeliji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare