Darko Šarić i Milutin Radovanović Foto: Antonio Ahel/Ataimages, Instagram

Policajac Milutin Radovanović, kome se na teret stavlja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, pušten je iz pritvora da se brani sa slobode nakon što je položio jemstvo od 130.000 evra.

Pripadnik MUP Srbije, Milutin- Radovanović koji je uhapšen zbog sumnje da je deo kriminalne grupe Darka Šarića, pušten je izh pritvora pošto je položio jemstvo koje mu je sudsko veće odredio, u visini od 130.000 evra, piše Kurir.

Pročitajte još:

Podsetimo, sudsko veće je na glavnom pretresu održanom 25. septembra prihvatilo zahtev odbrane da se Radovanoviću i njegovom kolegi Danilu Stanoviću pritvor zameni jemstvom kao garancijom da će se redovno odazivati pozivima suda.

Kako saznajemo, i Stojanović je upisao hipoteku u vrednosti koju je sud odredio i očekuje se da i on uskoro izađe na slobodu.

– Jemstvo nije samo keš, već može da bude i stan, što je prosečna vrednost jednog stana. To je po nama iznos koji odgovara – saopštio je tada sudija Zoran Šešić.

Podsetimo, Radovanović je u pritvoru bio od sredine juna prošle godine, kada je u pratnji svog branioca došao u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je protiv njega tada vodilo istragu zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe.

Na početku suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu, on je negirao da je pripadnicima grupe odavao poverljive informacije iz istraga, tvrdeći da je samo radio operativni posao.

BONUS VIDEO: Pripremno ročište u postupku protiv Darka Šarića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar