Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović uhapšeni su zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koju je organizovao Darko Šarić, i koja se tereti za niz teških krivičnih dela među kojima je i ubistvo, a Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) sumnjiči ih da su novac, koji im je Šarić davao za informacije o istragama, ulagali u vikendicu na Kosmaju. List Nova pronašao je pomenutu vikendicu, a prema rečima ljudi koji žive na Kosmaju, po svemu sudeći to je bila štek-kuće osumnjičenih policajaca.

Prema zvaničnim informacijama Republičkog-geodetskog zavoda, pomenuta vikendica nalazi se u Ulici Milovana Vidakovića, u naselju Nemenikuće. Reč je o vikendici koja je izdvojene u odnosu na druge, a oko nje je livada.

„Ajde poštar, vozi“

Prema rečima rođaka prethodnog vlasnika pomenute vikendice, ona je kupljena prošle godine.

“Uglavnom je dolazio samo Milutin, i to noću, njihove supruge nikada nismo videli. Osim Milutina i Danila, često im je dolazio i neki muškarac. Pre hapšenja smo videli dronove u naselju i tada sam viđao Milutina. Ipak, ne znam da li to ima ikakve veze sa njihovim hapšenjem”, kaže rođak i dodaje:

Kosmaj Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

“Ko zna zašta su oni koristili tu kuću, ona je dobro sakrivene i izdvojena od drugih. Nismo videli da porodično dolaze i borave u njoj.”

Kako ističe, neretko su uhapšeni policajci bili neprijatni.

“Malo pre nego što su uhapšeni, sreo sam jednogod njih i kada sam zastao ispred kuće rekao mi je: “Ajde, poštar, vozi””, ističe naš sagovornik.

Kosmaj Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prema saznanjima Nove, pomenuta kuća je opremljena kamerama i u toku su bili radovi. Kako saznajemo s terena, policajci su tek nedavno počeli da ulažu u vikendicu.

Kuća ima i bazen, a kako Tužilaštvo za organizovani kriminal navodi, uhapšeni policajci su novac, koji su navodno dobijali za tajne informacije, ulagali upravo u vikendicu na Kosmaju.

Novac išao preko Šarićevog brata

Kako je Insajder ranije pisao, novac uhapšenim policajcima davao je navodno Duško Šarić, rođeni brat Darka.

Tako je on, prema istrazi koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal protiv njega pokrenulo tri meseca kasnije, bio i glavni finansijer dvojice pripadnika MUP Srbije, osumnjičenih da su Šarićevom klanu odavali poverljive policijske podatke ali i podatke Bezbednosno-informativne agencije.

Duško Šarić
Duško Šarić Foto: E-Stock/Aleksandar Bačlija

Osumnjičeni Stojanović i Radovanović, koji su bili na čelu Službe za kriminalističko obaveštajne poslove, za podatke koje su dostavili klanu Šarić dobili su, kako tvrdi Tužilaštvo, 53.000 evra.

„Duško Šarić je postupao po nalozima Darka Šarića, koje je dobijao preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SKY. Vršio je obračun rashoda i u više navrata je davao novac za pripadnike MUP-a Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću, ili je izmirivao troškove izgradnje i opremanje njihovih vikendica u mestu Nemenikuće na Kosmaju”, navelo je Tužilaštvo u zahtevu za istragu protiv Duška Šarića.

Kosmaj Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, kriminalna grupa Darka Šarića „pala“ je aprila ove godine. Šarić je uhapšen nekoliko meseci nakon što je pušten u kućni pritvor, posle sedam godina provedenih iza rešetaka.

Tereti se za organizovanje kriminalne grupe koja je izvršila likvidaciju Milana Milovca Cigle, a između ostalog, protiv njega se pred sudom vodi postupak i za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Kuća, pomoćni objekat i voćnjak

Prema zvaničnim podacima, kuća na Kosmaju vodi se na obojicu uhapšenih policajaca, kao porodična svojina, ali i na njihove supruge.

Kosmaj Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kuća ima 500 kvadrata, poseduju i pomoćni objekat od 27, kao i voćnjak.

Pretukli kolegu iz Interpola

Policajci Stojanović i Radovanović su se u fokusu javnosti našli nakon što su brutalno pretukli kolegu M. V., načelnika odeljenja u Interpolu.

Pročitajte još:

Sukob se dogodio ispred kafića na Cvetnom trgu u Beogradu, a tuču su snimile nadzorne kamere. Tom prilikom M.V. zadobio je teške telesne povrede u vidu preloma vilice, frakuturu lobanje, kao i prelom ruke.

BONUS VIDEO: Racija specijalnih jedinica u vili Darka Šarića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare