Filip Korać Foto:Rajko Ristić

Čuveni srpski kriminalni šef Filip Korać, uhapšen je u petak u Mađarskoj, saznaje KRIK. Korać je uhapšen po nalogu francuske policije.

Koraća Francuska traži zbog trgovine drogom, a dokazi protiv njega su poruke koje je razmenjivao preko „skaj” aplikacije. On je, inače, jedan deo života živeo u Francuskoj.

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu poternicu za njim zbog trgovine drogom, piše KRIK.

Pročitajte još:

U Hrvatskoj Korać je prošle godine osuđen uslovno zbog falsifikovanja pasoša.

Jedina zemlja koja se, deluje, ne interesuje za njega je Srbija – čiji je državljanin. Koliko je poznato, ne postoji nijedna potrenica za Koraćem koja je raspisana u našoj zemlji.

Korać je, inače, nasledio upravljanje nad kriminalnom grupom od čuvenog kriminalca Luke Bojovića kada je on završio u zatvoru u Španiji 2012. godine.

Filip Korać Foto:MUP Srbije

Koraćeva grupa je učestvovala u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju.

Borio se na strani škaljarskog klana, a protiv kavačke grupe. Njegov najveći neprijatelj u Srbiji bila je grupa koju je vodio najpre Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a potom Veljko Belivuk. S ovom grupom Korać se borio i oko prevlasti nad tribinama na stadionu „Partizana“.

Belivuk i saradnici planirali su i Koraćevo ubistvo, utvrdila je istraga. Ubili su jednog od njegovih najbližih saradnika, preko „skaja“ mu slali fotografije unakaženog tela njegovog saradnika i pokušavali da ga namame kako bi ga likvidirali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare