Darko Šarić i Milutin Radovanović Foto: Antonio Ahel/Ataimages, Instagram

Milutinu Radovanoviću, policijskom službeniku koji se pre dva dana sam javio Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, koje je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe Darka Šarića, sudija za prethodni postupak je nakon saslušanja odredio pritvor.

Podsetimo, Radovanović je službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji je utekao uoči velikog hapšenja Šarića u Beogradu i za njim je bila raspisana poternica.

Radovanović je svojevremeno bio u SKOP, nakon čega je privremeno premešten kao koordinator kod direktora policije Rebića. Inače SKOP čine Odeljenje za kriminalističko-obaveštajne poslove i Odeljenje za prikrivene islednike.

Pročitajte joiš:

Radovanović, ali i ranije privedeni policajac Danilo Stojanović, postali su poznati široj javnosti nakon što su na Cvetnom trgu brutalno pretukli kolegu Milana Vukovića, inače načelnika u Interpolu. Sukob se dogodio ispred kafića na Cvetnom trgu u Beogradu, a tuču su snimile nadzorne kamere.

Zbog napada na Vukovića, koji je zadobio prelome vilice i ruke i frakturu lobanje, uhapšeni su Stojanović i Radovanović. Kolega kog su pretukli, prema informacijama našeg portala, u policiji je ranije slovio za čoveka Nebojše Stefanovića, dok se on nalazio na mestu ministra MUP.

Pauk donosi blindirani automobil u SBPOK Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, osumnjičeni Radovanović, kao službeno lice, zamenik načelnika SKOP-UKP, MUP, iskorišćavanjem svoj službenog ovlašćenja, nakon izvršenog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti preduzimao radnje koje su imale za cilj da istragu za ovo krivično delo usmere u pogrešnom pravcu i da se kao učinioci ovog krivičnog dela označe lica koja nisu pripadnici organizovane kriminalne grupe, a sve kako bi se izbegla krivična dogovornost osumnjičenog Uroša Radovanovića ili obezbeđenje povoljnijeg statusa u eventualnom krivičnom postupku.

BONUS VIDEO: Dolazak Darka Šarića na suđenje u Specijalni sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram