Verica Đokić Foto:Nova.rs

Verica Đokić iz aleksinačkog sela Moravac, udovica rođenog brata Gorana (57) koji je svirepo usmrćen sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25), ubeđena je da je porodica stradala zbog novca.

Foto:Nova.rs

Otkriva da je dve godine ranije njen dever prodao kuću, te da je novac čuvao kako bi ćerki kupio stan u Nišu. Kaže da je pare uvek nosio sa sobom, a da ih policija nije pronašla.
Đokići su poslednji put viđeni 26. septembra, kada su nakon posete Goranovoj majci u Moravcu pošli u svoj stan u Aleksincu.

Njihova spaljena tela policija je šest dana kasnije pronašla na seoskoj utrini u Moravcu, nekoliko kilometara dalje od poslednjih kuća. Nađen je i njihov „folksvagen pasat“ takođe zapaljen ali 12 kilometara dalje u priobalju Južne Morave u blizini sela Tešica. Ustanovljeno je da je cela porodica likvidirana vatrenim oružjem, te da su beskrupulozne ubice i Goranu i Gordani i njihovoj ćerkici, pucali i u glavu.

Ojađena rođaka kaže da su Gorana svi voleli, te da nikakav drugi motiv za svirepo ubistvo ne može biti osim pljačke.

„Pitajte celo selo, niko nema ništa loše da kaže o njemu. Plaču i oni koji su ih znali, i oni koji su samo čuli za njihovo ubistvo. Ne znam kako da nazovem tog koji ih je pobio, monstrum je blaga reč za njega“,  tužno govori Verica.

Iako se očekivalo da će Đokići biti sahranjeni danas, to se nije dogodilo jer je tužilaštvo naložilo dodatne analize u niškom Zavodu za sudsku medicinu.

Pročitajte još:

„Juče nam je rečeno da danas možemo da preuzmemo tela radi sahrane. Organizovali smo tri vozila iz Niša da ih doteraju, ali smo u međuvremenu dobili informaciju da su vraćeni u Zavod za sudsku medicinu jer još nešto treba da se uradi“, objašnjava uznemirena žena.

Kako saznajemo, potvrđene su sumnje da su bila bar dva izvršioca, jer je ustanovljeno da su Đokići pogubljeni vatrenim oružjem različitog kalibra.

„Svi su zadobili prostrelne rane, od kojih po jednu u glavu koje su bile smrtonosne. One ukazuju da je na Đokiće pucano iz neposredne blizine, ali kako su rane različite veličine, postoji sumnja da su korišćena oružja različitog kalibra. S obzirom na to da je i Goran imao pištolj, čija je kutija nađena u stanu, nije isključeno da su mu ga ubice otele, te da im je i on poslužio za egzekuciju“,  navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević kaže da je čitav grad užasnut smrću tročlane porodice koju je i lično poznavao.

Pročitajte još:

„Ovo je velika tragedija, ne samo za tu porodicu i njihovu rodbinu, već i za celu opštinu Aleksinac. U kontaktu smo sa porodicom, još se ne zna tačan dan sahrane, planiramo da tog dana na području naše opštine bude proglašen Dan žalosti. Znao sam Gorana, njegovu suprugu i dete samo iz viđenja, a posebno sam blizak sa Gordaninom familijom Aritonovići, pa mi je i kao čoveku, sve ovo teško palo. Ovo je nezapamćen zločin, nadam se da će počinioci biti vrlo brzo privedeni pravdi“, zaključio je Radičević.

Bonus video:  Spaljeni auto porodice Đokić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare