Foto:Nova.rs

Slučaj ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca ne prestaje da intrigira javnost, a portal Nova.rs napravio je rekonstrukciju stravičnog zločina - od trenutka kada im se trag izgubio do momenta kada su nađena njihova tela.

Porodica Đokić iz Aleksinca, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25), odlaze u nedelju 26. septembra u obližnje mesto Moravac. Odlučili su da jedan od poslednjih lepih septembarskih dana iskoriste za izlet i posetu Goranovoj majci koja živi u tom mestu. Tamo su i ručali.

Pročitajte još:

Oko ponoći sedaju u auto

Troje Đokića sedaju u automobil, „pasat“, nešto oko ponoći i kreću put Aleksinca. Kamere za video-nadzor sa autoperionice, koja se nalazi pored puta Aleksinac-Moravac, zabeležile su da je „pasat“ prošao u nedelju, desetak minuta posle ponoći pored pomenutog objekta. Ujedno, to je i poslednji trenutak kada je ova porodica viđena živa.

Đokići se ceo ponedeljak ne javljaju na mobilne telefone, što izaziva sumnju kod njihovih rođaka, i dalje nedovoljnu da alarmiraju policiju. Mobilni telefoni su nedostupni. Poslednji put članovi porodice bili su aktivni na aplikaciji „vajber“ u nedelju, 26. septembra, nešto posle ponoći – tačnije oko tri sata ujutru 27. septembra svi telefoni su ugašeni.

Aleksinac, potraga za nestalom porodicom, policija, nestala porodica
Foto: Nova.rs

U utorak zabrinuta odbina, ipak, odlučuje da nestanak porodice prijavi policiji. Tada patrola odlazi do stana porodice Đokić u Aleksincu, ali tamo ne zatiče nikoga.

Vest da je nestala cela tročlana porodica iz Aleksinca mediji objavljuju 29. septembra. Potraga za njima je sve intenzivnija, ali ne daje rezultate.

Aleksinac, potraga za nestalom porodicom Foto: Privatna arhiva

Rastu sumnje da su Đokići žrtve zločina, a u traganje se uključuju i sve raspoložive policijske snage, uključujući i helikoptersku jedinicu MUP Srbije, koja u četvrtak stupa na delo. Letelice nadleću put od Moravca do Aleksinca, ali i okolinu, ali i dalje bezuspešno.

Novi trag: Lociran zapaljeni „pasat“ 

U ataru sela Moravica policija rano ujutru 2. otobra pronalazi spaljeni automobil, „pasat“. Ubrzo se ispostavlja da je reč o vozilu koje je u vlasništvu porodice Đokić. Prva informacija je da u kolima nema tela, a policija nastavlja da „češlja“ teren oko Aleksinca.

Foto:Nova.rs

Nekoliko sati kasnije, u ataru sela Moravac, desetak kilometara od mesta gde je pronađen spaljeni „pasat“ u polju, pronađena su tri tela – pokrivena lišćem i granjem.

Dva leša su skoro potpuno ugljenisana, dok je treće delimično spaljeno. Pomoću nakita koji je pronađen na leševima, obavljena je prva identifikacija, a to su posmrtni ostaci Gorana, Gordane i Lidije Đokić.

Pravac istrage: Ubica zločin počinio za 70 minuta

Direktor policije Vladimir Rebić otkrio je jutros nove detalje u slučaju ubistva porodice Đokić, koji je šokirao Srbiju.

„Nema sumnje da je reč o ubistvu, ali u ovom trenutku ne znamo ko je ubica. Uveren sam da ćemo u narednih nekoliko dana imati više informacija. Policija je za njihov nestanak saznala u utorak kasno popodne, nakon čega smo razgovarali sa prijateljima, rodbinom i kumovima kako bismo dobili informaciju o tome gde bi oni mogli da budu“, rekao je Rebić i dodao:

Vladimir Rebić Foto: Printscreen/TvPrva

„Kada smo dobili podatak da je vozilo navodno viđeno na potezu Žitkovac – Aleksinac, kamera nije bila dobra pa nije bilo uočljivo. Naša istraga krenula je u tom pravcu“, istakao je on u jutarnjem programu TV Prva.

Potraga za nestalim osobama postaje potraga za zločinem ili zločincima.

BONUS video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)