Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Više javno tužilaštvo u Beogradu reagovalo je na tekst „Unapređena tužiteljka koja je hapsila studente: Mirjana Jovanović prešla iz Višeg u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal“ koji je objavljen na portalu Nova.rs.

Reagovanje tužilaštva prenosimo u celosti:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Više javno tužilaštvo u Beogradu ukazuje da su potpuno neosnovani, netačni i maliciozni navodi pojedinaca u medijima da je upućivanje jednog javnog tužioca iz ovog tužilaštva od 1. januara 2024. godine u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nagrada za postupanje u određenim predmetima, pogotovo imajući u vidu da je još jedan javni tužilac ovog tužilaštva od 1. decembra 2023. godine upućen u Javno tužilaštvo za ratne zločine i to oba u trenutku kada VJT u Beogradu ostaje bez više od polovine javnih tužilaca.

Naime, iz VJT u Beogradu u osnovana javna tužilaštva vraća se čak 27 upućenih javnih tužilaca, te je upućivanje još dva javna tužioca iz VJT u Beogradu u specijalizovana tužilaštva u ovom trenutku krajnje necelishodno.

U decembru je iz VJT u Beogradu u osnovna tužilaštva vraćeno 13 tužilaca, krajem ovog meseca odlazi još njih 14, a pored toga dva javna tužioca iz VJT u Beogradu upućena su u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal od 1. januara 2024. godine i Javno tužilaštvo za ratne zločine od 1. decembra 2023. godine.

Usled toga Više javno tužilaštvo u Beogradu praktično ostaje bez 29 javnih tužilaca, više od polovine, te smatra da je trebalo zastati sa upućivanjem javnih tužilaca iz ovog tužilaštva dok se ne okončaju izbori za javne tužioce u ovo tužilaštvo koji su u toku, pogotovo imajući u vidu peticiju roditelja i članova porodica ubijenih i ranjenih u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar