Damjan Šobić Foto: Društvene mreže

Jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjanu Šobiću (38) osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja danas je produžen pritvor za još 30 dana odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Šobić je uhapšen 26. januara pošto je u stanu koji je koristio pronađen pištolj i 13 komada municije.

On je tada izbegao saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu.

Do danas, kako je potvrđeno Tanjugu, nije tražio da bude ispitan kod tužica, odnosno da iznese svoju odbranu.

Šobić je inače više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada osumnjičen, a to je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Mediji su preneli i da mu je policija uz pomoć Parking servisa izvezla iz garaže nekoliko automobila radi provera.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj “glok” i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

Pročitajte još:

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar