Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Viši sud u Novom Sadu odredio je danas na predlog tužilaštva pritvor Novosađaninu D. P. (79), koji se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 žena.

U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac u Novom Sadu je oštećenim ženama odredio status posebno osetljivog svedoka, navodi se u informaciji tužilaštva.

D.P. je određen pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, odnosno oštećene, kao i zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora.

Naredbom o sprovodenju istrage D.P. se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao radi prostitucije 14 ženskih osoba, u cilju pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima na četiri lokacije u Novom Sadu.

„Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku sprovođenja istrage, u skladu sa zakonom, prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, saopšteno je iz tužilaštva.

Nastavlja se istraga

Nakon određivanja pritvora D.P. koji se sumnjiči da je vrbovao i iskorišćavao više žena za pružanje seksualnih usluga u njegovim salonima za masažu, novosadska policija će nastaviti istragu u ovom slučaju.

„Nastavlja se rad na tom slučaju. Za sada imamo pet žrtava trgovine ljudima, a još sedam osoba je u to uključeno“, izjavio je Slobodan Malešić, načelnik PU Novu Sad. Kako kaže, akcija je trajala duže vreme i do hapšenja je došlo kada je pribavljeno dovoljno dokaza.

„Više od 30 policajaca je bilo na ovim poslovima. Radi se o iznajmljenim stanovima, neki objekti su reklamirani u oglasima, a neki ni nisu imali reklamu i mi smo duže vreme sve to proveravali“, rekao je Malešić, gostujući na TV Prva, napominjući da je u pitanju „veoma teško krivično delo“ i apelovao da se ovakvi slučajevi prijave policiji, centrima za socijalni rad ili nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom žrtava trgovine ljudima.

Uhapšeni D.P. se tereti da je, od 2017. godine, koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju, vrbovao i iskorišćavao više žena za pružanje seksualnih usluga u njegovim salonima za masažu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar