Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Devojčica (15) teško je povređena u nesreći koja se dogodila u sredu na Voždovcu, kada ju je automobilom udarila Nina Kovačević, producentkinja na Televiziji Pink. Osumnjičena za nesreću, koja je u trenutku udesa bila u alkoholisanom stanju, sutra će biti saslušana u tužilaštvu, a njoj za krivično delo za koje se tereti preti kazna do četiri godine zatvora.

Nina Kovačević, sa TV Pinka, izazvala je nesreću sinoć, oko 23 časa, kada je automobilom marke „škoda“ udarila devojčicu na uglu Vitanovačke i Vojvode Stepe na Voždovcu. Devojčica je zadobila teške povrede i prevezena je na VMA, a prema saznanjima Nova.rs, maloletnica se nalazi u šok sobi, što znači da je njeno stanje teško.

Foto:Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je utvrđeno, Kovačevićeva je u trenutku nesreća bila pijana, a alkotestiranjem izmereno joj je 1,02 promila alkohola u organizmu. Ona će sutra biti saslušana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ukoliko je učinjeno iz nehata, a koje se stavlja na teret privedenoj Nini Kovačević, preti kazna zatvora do četiri godine.

MUP o udesu

O nesreći se oglasio MUP Srbije i potvrdio da je Kovačevićeva bila pijana u trenutku nesreće.

Pročitajte još:

„Sumnja se da ona, sinoć oko 23.10 časova, automobilom marke „škoda skala“, na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe, naletela na petnaestogodišnju devojčicu koja je s teškim telesnim povredama prevezena u Vojnomedicinsku akademiju, gde je zadržana na lečenju. Alkotestiranjem je utvrđeno da je N. K. imala 1,02 promila alkohola u organizmu. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu“, saopštio je MUP.

Marko Đedović, Nemanja Pajić, Nina Kovačević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, o nesreći javnost je najpre obavestila opoziciona političarka Marinika Tepić.

Prema informacijama Tepićeve, lekari se bore za život deteta, dok je Kovačević tokom noći zadržana na trežnjenju. Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) navela je da je devojčica udarena na pešačkom prelazu i da se lekari bore za život deteta. Takođe, navela je i da je Kovačević tokom noći zadržana na trežnjenju.

„Pijana Nina Kovačević sa Pinka udarila je na pešačkom 15-ogodišnju devojčicu. Lekari se bore za život deteta. Nina je imala više od 1 promila alkohola u krvi“, napisala je Tepić na društvenoj mreži Iks i dodala:

„Kada je Srbija tugovala zbog žrtava masakara 2023. Nina je sa zgrade Pinka narodu pokazivala srednji prst, s obe ruke“, poručila je Tepić.

VIDEO: Oglasio se MUP o producentkinji Pinka koja je oborila devojčicu na pešačkom prelazu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare