Aleksandar Gligorijević Puki, Marko Miljković i Veljko Belivuk, Ritopek, policija
Foto: Goran Srdanov, Nemanja Jovanović/E-Stock/Miloš Rafailović/Petar Marković/Instagram/a.c.a.gligorijevic

Suđenje kriminalnom klanu Belivuk obeležilo je suočavanja bivših saradnika, vođe Marka Miljkovića i okrivljenog-saradnika Srđana Lalića. Miljković i Lalić su raspravljali o ubistvima koja se stavljaju na teret pomenutom kriminalnom klanu, a jedna od njih je i likvidacija Aleksandra Gligorijevića Pukija. Njegova likvidacija na delu je pokazala svu brutalnost klana.

Suđenje klanu Marka Miljkovića i Veljka Belivuka nastavlja se danas, a ponovo će pitanja biti postavljanja okrivljenom-saradniku Laliću.

Klan se tereti za sedam likvikacija, a o jednoj su na prošlom suđenju govorili. Reč je o ubistvu Aleksandra Gligorijevića poznatijeg kao Puki.

Aleksandar Gligorijević iz Odžaka bio je navijač Partizana, ali može se reći da je bio i pripadnik organizovan kriminalne grupe Veljka Belivuka. Ipak, našao se na meti pripadnika svoje grupe jer su, kako je navedeno u optužnici, sumnjali da Gligorijević sprema ubistvo Veljka Belivuka.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Srđan Lalić, okrivljeni koji je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom u zamenu za manju kaznu, otkrio je da je Gligorijević jednog dana došao na stadion i predočio vođama grupe da postoje određeni ljudi koji žele da naude Belivuku.

Pročitajte još:

Kako je Nova.rs pisao, Gligorijević je pokušao da upozori Belivuka da mu je glava ucenjena. Navodno, trebalo je da ga ga ubiju na nekoj utakmici, a pucač je trebalo da ih nišani iz neke od okolnih stambenih zgrada u Humskoj ulici, a kao oružje koristio bi se snajper.

Gligorijević je vođama rekao i da postoje osobe koje su, u zamenu za 100.000 evra, spremne da mu prodaju informaciju o tome ko će biti likvidator i ko je naručilac. Kako bi proverili o kakvom snajperu je reč, šefovi grupe su pozvali Nebojšu Jankovića Hela, bivšeg policajca koji je umeo da rukuje oružjem. Janković šefovima objašnjava da je reč o pušci kojom se ne može izvršiti ono što je planirano, posebno sa te distance, pa je tako Gligorijevićeva „dojava“ dovedena u pitanje.

Aleksandar Gligorijević Puki Foto: Instagram/a.c.a.gligorijevic

Ni na „Skaju“ nisu pronašli bilo šta što bi potvrdilo njihove sumnje.

Takođe, čak su i ozvučili njegov automobil, a iako nisu pronašli ništa sumnjivo, odlučili su da ga ubiju.

Namamljen je u kuću u Ritopeku pričom o kupovini droge po povoljnijoj ceni, tako da se njih dvojica kobnog dana sastaju kod Beton hale, ulaze u automobil i odlaze u Ritopek. Gligorijević je negirao optužbe saradnika da je hteo da izda Veljka Belivuka. Čak je rekao i da će se pripadnici grupe pokajati kada shvate da je pričao istinu.

Naselje Ritopek Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tako je i bilo.

Gligorijević je mučen i na kraju ubijen, a pripadnici klana su u kožu na njegovim leđima nožem urezali reč „izdaja“, a potom su telo fotografisali i slike slali međusobno.

Delove tela su potom samleli u mašini za mlevenje tela, a potom su ih bacili u Dunav.

Pokajao se i palio sveće

Upravo Lalić je ranije na suđenju otkrio nove detalje ubistva Gligorijevića. On je tada rekao da mu je Belivuk jednom prilikom rekao da se kaje zbog ubistva Gligorijevića.

„Veljko se pokajao posle tog ubistva, išao je u crkve i palio sveće. Rekao je: Ogrešili smo se brate“, naveo je Lalić.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, klan Belivuk tereti se za sedam likvidacija i druga teška krivična dela.

VIDEO: Saradnik Lalić odgovara Miljkoviću: Nisam hteo da me prodaš kao teleću plećku Zviceru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare