U trenutku kada se dogodila nesreća na Dunavu, mladići su se nalazili u plastičnom plovilu "Tri princeze", koje je bilo ranije u vlasništvu rečne policije, ali ga je ona rashodovala. To je vozilo plitkog gaza i nije pogodno za plovidbu u teškim uslovima kakvi su sinoć bili na Dunavu.

Po rečima Renata Grbića, poznatog alasa sa Dunava, sinoć nisu bili dobri uslovi za plovidbu i svaki izlazak na vodu, pogotovo kada duva košava, je vrlo rizičan.

Pročitajte još:

„Bili su veliki talasi, četiri osobe u čamcu znači da je bio preopterećen zbog talasa koji su bili vrlo visoki. Pravo čudo je da je ovaj jedan momak uspeo da se snađe i ispliva. Jedan od njih je bio neplivač i na sebi je imao prsluk, ali je taj prsluk nađen dva kilometara niže od Pančevačkog mosta“, rekao je za Nova.rs Grbić.

Renato Grbić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, žena jednog od nestalih mladića nalazi se u drugom stanju.

Potragu otežava to što je Dunav narastao i ima dosta naplovina. Takođe, još uvek je veoma hladan i već posle desetak minuta u vodi nastupa hipotermija.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se sinoć oko 22.30 na Dunavu, na kilometar od Pančevačkog mosta.

U toku je potraga za tri osobe koje se vode kao nestale.

BONUS VIDEO: Krenuli u lov helikopterom, a onda je usledila prava drama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar