Potvrđena optužnica protiv Miroslava Aleksića

Hronika 01. jul. 202112:51 > 13:20
Podeli:
Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg tužilaštva koju je podiglo protiv vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Aleksića, optuženog da za više silovanja i nedozvoljenih polnih radnji koje je počinio prema svojim učenicama.

Viši sud uskoro bi trebalo i da zakaže pripremno ročište čime bi otpočelo suđenje posle pola godine od Aleksićevog hapšenja.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu na sednici veća održanoj dana 29. juna 2021. godine donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih dela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, navodi se u saopštenju.

Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

„Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbe“,navodi Viši sud.

Pročitajte još:

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, nakon što ga je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. Nakon nje, tužilaštvu su se javile i druge devojke.

Milena Radulović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Mlada glumica izjavila je da je zavet ćutanja prekinula onog trenutka kada je saznala da ona nije bila jedina žrtva svog učitelja, to jest da u o0vom trenutku, u njegovoj školi, neke druge devojčice proživljavaju isto što i ona.

Iva Ilinčić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Na listi žrtava nalazi se i beogradska glumica Iva Ilinčić koja je takođe optužila Aleksića za seksualno uznemiravnje i nedozvoljene polne radnje.

Komentari

Vaš komentar