David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstock

Potraga za Anom Knežević Henao skoncentrisana je poslednjih dana na Vićencu, a prema pisanju italijanskih medija, istražne organe je na taj potencijalni trag naveo GPS lokator koji je osumnjičeni David Knežević, Anin bivši suprug, imao u svom automobilu. Istražitelji su primetili da se tokom svog putovanja od Španije do Beograda, u iznajmljenom vozilu, zadržavao na potezu oko puta Kogolo del Čenđo.

Prateći rutu kojom je autmobilom osumnjičeni David Knežević išao od Madrida do Beograda, policija je primetila da se Knežević zaustavljao u podnožju visoravni Azijago koju inače odlikuju nepristupačni tereni. Zbog gustog šiblja i rastinja, područje nije usputna stanica turista.

Ana Knežević (40) koja je misteriozno nestala u Madridu i kojoj se 2. februara gubi svaki trag Foto: Društvene mreže

Ovi tragovi, zajedno sa snimcima sigurnosnih kamera i baznim stanicama koje su uhvatile signal njegovog telefona, naveli su italijansku i špansku policiju, koja za Anom Knežević traga od februara, da proteklih dana pročešljaju ovaj teren. U pretrazi terena aktivno učestvuju forenzičar i vatrogasci sa psima, a prema informacijama italijanskih medija, istražitelj ne isključuju mogućnost da je osumnjičeni Knežević imao saučesnika.

Njen suprug David Knežević je početkom maja uhapšen na Međunarodnom aerodromu u Majamiju, a priveli su ga agenti FBI po povratku iz Srbije, gde mu živi majka. Uhapšen je na Floridi zbog navodne umešanosti u otmicu i nestanak svoje supruge. Prema izvorima italijanskih medija, i njen suprug je taj koji je FBI ukazao na područje Vićence, posebno na put Kosto u Kogolo del Čenđo, gde navodno treba tražiti Anu.

Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, policija i tužilaštvo sumnjaju da je Knežević u Beogradu u danima njenog nestanka, iznajmio automobil u jednoj rentakar agenciji, te da je njime otputovao do Madrida. Iako je najpre dogovoreno da vozilo vrati 17. februara, javio se agenciji i obavestio ih da će ga ipak vratiti 24. marta.

„Morao sam da zatamnim stakla na automobilu jer mi smeta svetlost“, rekao je Knežević tada osobi koja mu je iznajmila automobil. Automobil je vratio 15. februara, ali je dan ranije pozvao agenciju i rekao da je zaspao za volanom, zbog čega je doživeo saobraćajnu nezgodu.

David Knežević Foto:Broward County Sheriff

Policija je kontrolom sistema ovog vozila utvrdila da je do 29. januara prešlo 77.053, a kada je vraćen u agenciju, ta brojka iznosila je 84.730. To znači da je Knežević u tom vozilu preša gotovo 7.000 kilometara!

Analizirajući Kneževićevo kretanje tih dana policija je utvrdila i da je na iznajmljenom automobilu, osim zatamnjenih stakala, menjao i tablice. Po svemu sudeći to je hteo da objasni rekavši da je imao nezgodu, ali se policiji u Španiji javio muškarac sa prijavom da su mu ukradene registarske oznake. Upravo one su kasnije viđene na Kneževićevom iznamljenom „pežou“.

Davida Kneževića snimile kamere u Španiji

Podsetimo, na osnovu podataka iz istrage, policija ga je dan pre Aninog nestanka oko 21.00 čas uveče locirala blizu zgrade u kojoj je stanovala njegova još važeća supruga, iako su mesecima bili razdvojeni u iščekivanju brakorazvodne parnice. Kako je objašnjeno, on je “obilazio i nadgledao zgradu kako bi video način da uđe neprimećen u nju”.

Foto: Sigurnosne kamere

Istraga je utvrdila da je David, kako bi prošao neprimećen i kako ne bi ostavio tragove o svom boravku, odlučio da ne boravi u hotelu, apartmanu ili hostelu, već je prema izvorima iz policije  – prespavao u automobilu! Ipak, brojne sigurnosne kamere su usnimile njegovo kretanje pa je tako primećen u zgradi u kojoj je Ana boravila u Madridu, kao i u obližnjoj prodavnici gde je kupio sprej kojim je kasnije pokušao da prekrije kameru.

“Ključan trenutak zločina dogodio se kada je David došao do zgrade. To je bilo 2. februara oko 22.15 časova, kada je Ana prestala da odgovara na poruke i telefonske pozive rodbine i prijatelja. Posle ovoga policija je rekonstruisala njegovo putešestvije pomoću saobraćajnih kamera koje su snimile automobil sa njegovim registarskim tablicama”, obelodanili su španski novinari.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Knežević se nalazi u pritvoru u Majamiju, osumnjičen je za umešanost u nestanak svoje supruge ali nije isključeno da će to krivično delo uskoro biti prekvalifikovano. Knežević od hapšenja negira krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Milioni u igri

Buran razvod supružnika Knežević, koji prema pisanju medija u SAD još nije bio zvaničan, usledio je nakon 12 godina braka i upravo je to bio razlog da se Ana odseli u Madrid. Članovi njene porodice i prijatelji su ispričali da su se David i Ana sporili zbog pozamašne imovine, koja je procenjena na 15 miliona dolara. Oni su vlasnici tri kuće na Floridi, od kojih jedna vredi više od 900.000 dolara, kao i firmu koja se bavi odražavanjem računarskih mreža.

Bonus video: Potraga za telom Ane Knežević u Španiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare