Potpredsednik Vlade HR o napadu na Srbe u Splitu: Strašno!

Hronika 13. jun. 202118:44
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MIRO LELAS

Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević izjavio je, povodom napada u Splitu na mladi par iz Srbije i napada na maloletnike u Vukovaru, da je reč o događajima koji ukazuju da se radi o zločinima iz etnički motivisane mržnje. Naglasio je da se na to ne treba navikavati, već prepoznati, sprečiti, procesuirati i kazniti.

Boris Milošević je na Fejsbuku objavio da ga je napad na dvoje državljana Srbije u petak u Splitu podsetio na napad šipkama na vaterpoliste Crvene zvezde, takođe u tom gradu.

„Strašno i sramotno je da se to uopšte događa i da se događa sad u vreme kad se borimo za svakog gosta na početku sezone“, istakao je Milošević.

Smatra da još više zabrinjava to što se kontinuirano događa u Vukovaru, gde je na centralnom gradskom trgu, u subotu posle ponoći, grupa od nekoliko muških osoba napala maloletnike uz povike „Bando četnička“.

Milošević je oštro osudio oba događaja i naglasio da očekuje od policije da pronađe napadače iz Splita i da pravosuđe adekvatno procesuira napadače u Vukovaru, odnosno recidiviste koji su od ranije poznati policiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar