Posle pisanja Nova.rs: Istraga slučaja silovanja u manastiru

Hronika 26. jul. 202012:51 > 12:58
Podeli:
Bogoslovski fakultet, Vladimir Vukašinović Foto: Google Maps, Screenshot/Youtube/Tv Hram

Nakon što je portal Nova.rs objavio seriju tekstova o prodekanu Bogoslovskog fakulteta Vladimiru Vukašinoviću, kog je više studentkinja optužilo za silovanje, Više tužilaštvo u Kraljevu naložilo je policiji da ispita i jedan konkretan slučaj napastvovanja koji se dogodio na njihovoj teritoriji - u manastiru Studenica. Tekst "Silovana u Studenici, pa završila na psihijatriji", koji je ekskluzivno objavljen na našem portalu, uznemirio je čitavu javnost, zbog čega je tužilaštvo moralo da reaguje po službenoj dužnosti.

Vladimir Vukašinović, Foto:Screenshot/Youtube/Tv Hram

Redakciji portala Nova.rs i autoru teksta obratila se kraljevačka policija za pomoć, kako bi mogla da sasluša sagovornika koji je izneo sve ove dokumentovane optužbe u javnost.

Pročitajte još:

Kako saznajmeo, policija će nakon obavljenih saslušanja i takozvanih predistražnih radnji, kompletnu dokumentaciju dostaviti Višem tužilaštvu, koje će u zavisnosti od prikupljenih dokaza odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Vukašinovića.

Podsetimo, portal Nova.rs obajvio je seriju tekstova o svedočenjima studentkinja Bogoslovskog fakulteta, koje su tvrdile da su bile žrtve prodekana Vladimira Vukašinovića. O svim ovim slučajevima bili su navodno obavešteno svi polavari Srpske pravoslavne crkve, ali reakcije nije bilo.

Informacije o slučajevima silovanja prosleđene su nedavno i Ministarstvu prosvete, Univerzitetu u Beogradu, kancelariji Poverenice za zaštitu rodne ravnopravnosti, predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković, potpredsednici Vlade Srbije, ministarki i predsednici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorani Mihajlović.

Pročitajte još:

Takođe, jedna od studentkinja koja je prijavila Vukašinovića, tražila je zaštitu i od patrijarha Irineja i mitropolita Porfirija, ali nikakve reakcije nije bilo.

Prema rečima zaposlenih sa PBF, ime ovog profesora se više od dvadeset godina dovodi u vezu sa seksualnim zlostavljanjem, dok on, s druge strane, odbacuje pomenute navode, ističući da se radi o lažima koje služe da ga diskredituju.

Komentari

Vaš komentar