Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Dvojici Poljaka koji su, navodno, snimali vojnu fabriku AD "Sloboda" po predlogu javnog tužioca izrečena je uslovna osuda.

Oni su proglašeni krivima da su kao saizvršioci izvršili krivično delo neovlašćen pristup vojnom objektu iz člana 416. u vezi člana 33. Krivičnog zakonika. Po predlogu javnog tužioca izrečene su im uslovne osude, utvrđene kazne zatvora u trajanju od po šest meseci tokom proveravanja u trajanju od dve godine. Takođe, preduzeta je mera prinudnog udaljenja i zabrane ulaska u Republiku Srbiju naredne tri godine po pravosnažnosti presude, saznaje portal Nova.rs.

„Njima je, takođe, određeno da napuste našu zemlju u roku od dvadeset dana, a presuda je postala pravosnažna četvrtog jula“, rekao je naš sagovornik iz Višeg suda u Čačku.

Prema njegovom objašnjenju, zatvorska kazna neće biti sprovedena ukoliko Poljaci u naredne dve godine ne izvrše novo krivično delo. Inače, prema nezvaničnim informacijama do koje je došao naš portal, ova dva lica iz Poljske su došle u obilazak jedne strane fabrike koja posluje u Čačku.

„Ljudi su bili smešteni u jednom čačanskom hotelu, išli su u obilazak Ovčar i Atomske Banje. Snimali su zapise o prirodnim lepotama našeg kraja, ne verujem da su uopšte znali da su na pogrešnom mestu u pogrešno vreme“, stava je jedan od naših sagovornika iz policije. Podsećamo, polovinom maja uhapšena su dva državljanina Poljske J.L.(26) i K.J. (42) jer su, kako je tada navedeno snimali kompaniju „Sloboda“ i okolne puteve.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Njih su primetili radnici službe obezbeđenja te fabrike, sustigli ih i pozvali policiju.

O njima je komentar imao i šef države, Aleksandar Vučić koji je rekao da su ‘možda slikari ili fotografi’ uz opasku da mu nije jasno, tj. da ‘ne zna zašto je zanimljivo da slikaju baš tu vojnu fabriku’.

Inače, AD „Sloboda“ je prošle godine bila u fokusu interesovanja javnosti jer je u kratkom vremenskom razmaku došlo do serije eksplozija i požara. U tim akcidentima povređena su trojica zaposlenih, a velika oštećenja su pretrpeli objekti koji se nalaze u neposrednoj blizini. Do dan danas nije poznato šta ili ko je bio uzrok ovih dešavanja, a, takođe, fabrika je pretrpela veliku štetu.

BONUS VIDEO: Dijana ostaje u kućnom pritvoru. Čeka se svedočenje Stefanovića?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar