Foto: Uprava policije Crne Gore

Krivična prijava podneta protiv 18 članova organizovane kriminalne grupe, dvojica u bekstvu, hapšenja u Budvi, Podgorici i Kolašinu.

U akciji Bruda koju je Uprava policije realizovala u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) uhapšeno je 10, a procesuirano 18 osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem skoro tone marihuane na međunarodnom nivou, prenose Vijesti.

Iz Uprave policije kazali su da su pretresi izvršeni na 14 lokacija u Crnoj Gori, između ostalog u Budvi, Podgorici i Kolašinu.

„Aktivnost je sprovođena u dužem vremenskom periodu uz podršku međunarodnih partnera – FBI i NCA , te u saradnji sa policijskim službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Republike Srbije i policijskim službenicima Bosne i Hercegovine“, kazali su iz Uprave policije.

U Kolašinu je uhapšen Z. V. Inspektori su osim njegove, pretresli i kuću Kolašinca D. J. kog su rano jutros uhapsili u Podgorici.

Pročitajte još:

„Krivična prijava je podneta protiv 18 osoba koje se sumnjiče za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u saopštenju UP.

Dodali su da se dva lica i dalje potražuju, a četiri se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Crnoj Gori i zemljama regiona.

Dva lica se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su 2021. i 2022. godine počinili krivična dela u vezi zloupotrebe opojnih droga u Crnoj Gori i Republici Srbiji. Sumnja se da su članovi kriminalne organizacije neovlašćeno nabavljali i prevozili radi dalje prodaje određene količine opojne droge marihuana iz pravca Republike Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

UP je saopštila da su sprovodili ovu plansku aktivnost od 2021. godine i presecanjem ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe, u više pojedinačnih zaplena na teritoriji Crne Gore i zemalja regiona, pronašli i oduzeli oko jednu tonu opojne droge marihuana.

 

BONUS VIDEO: Zaplena 200 kilograma marihuane u Sremskoj Mitrovici

Komentari

Svi komentari (0)