Novi policijsko sindikalni savez uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom teksta koji je NIN objavio, a tiče se saznanja da su Vladimir Đukanović, advokat prvooptuženog Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik ugašenog tabloida "Objektiv", preko posrednika nudili novac inspektoru Slobodanu Milenkoviću da zataška "Jovanjicu".

Pismo prenosimo u celosti:

„Poštovani gospodine predsedniče, građani Srbije a i oni koji žive po belome svetu prognani diktaturom Vas i vaših saradnika, posle pojavljivanja službene beleške sačinjene od strane
operativca Milenkovića na okolnosti kriminalne ponude od strane vaših saradnika a koja je objavljena u listu NIN, zahtevamo da nam date odgovor na nekoliko veoma bitnih pitanja.

Zašto i po cenu 100.000 evra želite da odbranite slučaj „Jovanjica“, odnosno najveću plantažu marihuane u Evropi?

Od čijih para ste planirali da Milenkoviću isplatite 100.000 evra koji se spominju u službenoj belešci?

Slobodan Milenković Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Otkud Vam pravo da jednu instituciju koja treba da služi isključivo u funkciji građana a to je policija, malte ne privatizujete i obećavate radna mesta ne po zasluzi, školskoj spremi, profesionalnom radu i drugim kriterijumima već u zamenu za ono što su Đukanović i Papić ponudili a za koje su istakli da je to direktno Vaša ponuda?

Da li je to razlog zašto ne date Gašića sa mesta ministra policije jer isti više no očigledno vrši nesebičan progon i diktaturu nad časnim i poštenim profesionalcima sa čistom značkom kao što su Milenković, Mitić, Rajević i slični njima?

Milan Isakov, Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Gospodine Vučiću, ovakvo ponašanje vaših saradnika koji više no očigledno imaju u svom prljavom i diktatorskom radu Vašu nesebičnu podršku prelazi sve moguće granice izdržljivoti što građani Srbije više prosto ne mogu da nemo posmatraju i tolerišu.

Diktatura nad pravom i pravdom, pretresi, maltretiranja, privođenja, podizanje raznih optužnica u montiranim postupcima, samo su deo obeležja sistema koji ste instalirali zajedno sa vašim partijskim saradnicima a čija se egzekucija svakodnevno i na svakom koraku sprovodi nad časnim i poštenim građanima čiji je greh samo što žele slobodno i u demokratskom
duhu da žive, misle, govore…

Morate konačno građanima dati odgovore na ova i slična pitanja“.

Podsetimo, nedavno smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja za drogu beogradske policije Slobodan Milenković prijavio je 2022. da su advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za Jovanjicu Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik prorežimskog tabloida Objektiv, pokušali da ga podmite zbog postupka za, kako se sumnja, najveću otkrivenu plantažu marihuane u Evropi, otkrio je NIN.

„Inspektor Milenković o tom slučaju sačinio je službenu belešku, u kojoj navodi da su mu Đukanović i Papić preko posrednika poslali poruku da navodno pregovaraju u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da mu nude 100.000 evra i napredovanje u karijeri samo da se dogovore kako dalje da postupaju u predmetu Jovanjica i da svu odgovornost svali na tadašnjeg ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, koji je u vreme otkrivanja Jovanjice, novembra 2019, bio ministar unutrašnjih poslova. Prema navodima iz službene beleške, Papić je pokušao da razgovara sa inspektorom Milenkovićem, ali je on odbio i razgovor, i ponudu i očito sve prijavio. Milenković je, kao što je poznato delu javnosti do kojeg dopiru profesionalni mediji, već dva puta prijavio da mu se sprema likvidacija“, piše NIN.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare