Danijela Štajnfeld Foto: Zoran Lončarević

Srpski mediji obijavili su danas informaciju da će nadležno tužilaštvo formirati predmet i pokreuti istragu posle navoda glumice Danijele Štajnfeld, koja je u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" otkrila da ju je silovao jedan, kako je navela, "moćnik filmske industrije" u Srbiji.

Štajnfeld je navela da se silovanje dogodilo pre četiri godine, posle čega je ona napustila Srbiju i otišla za Ameriku. Ime muškarca koji ju je silovao nije otkrila.

Neki mediji spominju i da je ova glumica tajno snimila razgovor sa svojim silovateljem i da bi to mogao biti krunski dokaz protiv njega ako bude ikad došlo do suđenja.

O ovom slučaju tužilaštvo se za sad nije oglašavalo, ali se nagađa da je ono što je glumica izjavila u dokumentarcu sasvim dovoljno da tužilaštvo naredi policiji da počne da prikuplja informacije.

U trejleru filma „Zaceli me“ na nekoliko sekundi se pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu. Glumica je u svom gostovanju za TV Sarajevo rekla kako je njena ideja bila da napravi film o posledicama seksualnog zlostavljanja iz obe perspektive, žrtve, ali i onih ljudi koji su počinili zločin.

„Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji – govori Štajnfeldova, dok je sa druge strane neko pita: „O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?“

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare