Oko 50.000 stanovnika beogradske opštine Rakovica svakog dana preživljava pravi saobraćajni pakao, a kada dođe vikend, ostavljeni su na milost i nemilost raspoloženju drugih vozača i jednoj maloj raskrsnici dok se voze Bulevarom patrijarha Pavla. Projekat ove važne saobraćajnice nikad nije do kraja završen, a zbog kolapsa koji se ovde svakog dana događa i pravi ogromne kolone vozila što je danas zabeležio naš reporter,

Kako javlja reporter našeg portala, kolona vozila dugačka je nekoliko kilometara.

Bulevar patrijarha Pavla u pola 1 subota

U toj beogradskoj opštini živi oko 100.000 stanovnika, a procenjuje se da ih polovina, oko 50.000, redovno koristi automobil, pa su najdirektnije ugroženi svim saobraćajnim nedostacima.

Tek kada se Bulevar patrijarha Pavla poveže sa Mostom na Adi, građani koji idu iz pravca Novog Beograda će umesto da skreću levo pored Topčiderskog parka i prema Ulici Teodora Drajzera, što je inače usko grlo, ići pravo bulevarom sa četiri trake i obilaziti Topčiderski park.

Do tada su osuđeni na potpuni saobraćajni kolaps.

Bulevar patrijarha Pavla u pola 1 subota1

Svojevrsni saobraćajni „bajpas“ kroz sam Topčiderski park građanima je predstavljao mostić dužine 15 metara, ali je on sada zatvoren za saobraćaj jer je u katastrofalnom stanju.

Građanima problem predstavlja i to što im je ukinut tramvaj na linijama 3 i 3L koji im je, kako kažu, bio spas.

Pomenuta tramvajska linija zamenjena je autobusom koji upada u gužvu i ne pomaže previše u celoj ovoj situaciji.

Kada su u pitanju radovi na delu od Mosta na Adi do Košutnjaka, Železnice Srbije započele su izmeštanje vozne infrastrukture, ali je to sada zaustavljeno.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Deo šina je sklonjen, dok je deo još uvek vidljiv.

Na oglasnoj tabli naznačeno je da je početak radova u arpilu 2022, a da je rok 360 dana. Svakako, rok je probijen.

Šapić najavio spajanje sa Mostom na Adi ovog leta

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić početkom 2023. godine istakao je da će leto 2024. godine biti konačni datum za spajanje Bulevara patrijarha Pavla i Mosta na Adi.

„Trebalo bi da građevinska dozvola za tu deonicu bude izdata u narednih mesec i po do dva, što znači da bi, uz poštovanje rokova, u leto 2024. godine bilo završeno spajanje sa Mostom na Adi. To znači da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dve trake u svakom pravcu, što će celom projektu dati potpuni smisao“, naglasio je svojevremeno Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare