Ilustracija Foto: N1

Suđenje penzionisanom doktoru Š. T. (66) iz Novog Sada, koji je optužen da je obljubio devojčicu (12), počelo je u ponedeljak u Višem sudu. Zatvoreno je za javnost zbog zaštite maloletne žrtve.

Do sada su, kako nezvanično saznajemo, svedočila tri svedoka, a devojčica tek treba da da svoju izjavu. Ona će svedočiti iz sobe za osetljive svedoke.

Podsetimo, doktor sudske medicine Š.T. (66) iz Novog Sada uhapšen je 5. marta prošle godine zbog sumnje da je obljubio dete.

Osumnjičeni Š. T. je u periodu od 2018. godine do pomenutog datuma u više navrata obljubio devojčicu od 12 godina kojoj je za “usluge” koje je tražio od nje davao novac. Devojčica A. M. Š. je dolazila kod njega u stan i vikendicu.

U pretresu njegovog stana i vikendice na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu oduzeti su mu tablet, kompjuter i mobilni telefon koje koristi. Inače, reč je o poznatom novosadskom doktoru primarijusu koji je već bio osuđivan zbog nedozvoljenih polnih radnji. U zatvoru je proveo godinu dana, a na uslovnoj pet još 2009. godine.

Inače, devojčica je sve zapisivala u svoj dnevnik, te je slučaj zlostavljanja tako i otkriven.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar