Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, u velikom intervjuu za Centralni dnevnik Face TV-a detaljno je ispričao što ga najviše muči u istrazi, izrazio je nadu da će ponovno zagrliti svog sina, ali i kroz suze poručio da će izdržati kakva god sudbina da ga zadesi.

„Pokušavam biti racionalan, to mi uspeva tokom dana, onda vas stignu emocije. Muka…“ tako je Nenad Periš počeo svoju veliku ispovest pred voditeljem Senadom Hadžifejzovićem.

Na pitanje kako se bori s toliko informacija, od kojih su mnoge i netačne, odgovara:

„Verovatno sam nekako stvorio odrambeni mehanizam. Razgovaram s MUP-om Srbije, njima apsolutno verujem. Ima i mnogo iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumeju kako je čoveku koji traži svoje dete. Kao i u svemu, ljudi nekad nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Verujte, nikome ne zameram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svako ima svoju čast“, rekao je, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte još:

Fokusirao se zatim na samu istragu.

„Dve rupe su vrlo bitne. To je pre svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam je li se tu nešto dogodilo, a ja ne verujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštanje Mateja u prostor nalik terasi pored reke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu takođe nemamo snimak da vidimo je li tu bilo još nekoga ili je li Matej prešao tu ogradu jer je tu koso i moguće je skliznuti i pasti. Pitao sam inspektora je li moguće na tom mestu izaći a da kamere to ne zabeleže, jer tu ima kamera, dobio sam odgovor: ‘Da’. To su dve meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejeva mobitela koji je lociran u blizini Ratnog ostrva. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobitel može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak“, rekao je Nenad Periš.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Kaže da je imao sastanak s policijom pre desetak dana i da će imati ponovno sledeće nedelje.

„Policija sve obrađuje stručno; imali smo sastanak i očekujem nove informacije uskoro. Stalno razmišljam koji su razlozi, zašto je trčao, zašto je zaustavljao taksi… To mi je ukazalo da je Matej otišao i vratio se u lokal. Pokušao je ući u taksi prvo na zadnja pa na prednja vrata, a taksista mu je rekao da nije slobodan“, pojasnio je.

„Prvi put sam se u policiji sreo sa ženom koja se predstavila kao Matejeva devojka i plakala je. Bila je izložena prozivkama; sama se prijavila policiji. Samo me zanima da pronađem Mateja! Ovo je košmar; živim za danas, molim Boga za sutra da ga nađem“, rekao je.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Ni ja ne mogu shvatiti kako mogu živeti s ovim, ali to je naš krst. Moram živeti zbog ostatka porodice. U Beogradu sam i pokušaću sve učiniti da se ovo reši. Raspitivao sam se kod prijatelja u Splitu i za Mateja imaju samo reči hvale: lep, pametan, vredan. Ponosim se Matejem. Bio je ponosan, radio je, studirao, polagao ispite, sportaš. Ne znam zašto se ovo moralo dogoditi. Nadam se da ću ga opet zagrliti; ako Bog odluči drugačije, nosit ću svoj krst“, zaključio je Periš.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar