Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Prepiska B. i S., druga i devojke Mateja Periša, otvorila je niz novih pitanja i sumnji kada su u pitanju prijatelji nestalog Splićanina. Od samog nestanka pod lupom su drugovi nestalog Splićanina zbog niza sumnjivim okolnosti - zbog čega su kasnije prijavili nestanak, zašto ćute o svemu, kako je moguće da ne znaju da li im drug konzumira narkotike, ali i niz drugih.

Hrvatski portal „Slobodna Dalmacija“ nedavno je došao u posed prepiski između Matejevog druga B. i devojke S., u kojima se spominje droga. Izvesni B. u jednom momentu negira da su kobne večeri, kada je mladić nestao, uzimali narkotike, dok u drugom momentu ispada kao da, ipak, jesu.

S. mu odgovara: „Pa ne verujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu staviti u piće.“

B. joj nakon toga piše: „Stvarno ne shvatam.“

B. potom nekoliko dana odgovara na poruke devojke S., ali se one ne odnose na ovu temu. Zatim, pet, šest dana kasnije se vraćaju na prvobitnu temu.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Zatim joj B. odgovara: „Može biti stvarno, koliko znam Maja (Splićanka koju je Periš poslednji put kontaktirao) ne koristi.“

S. dalje pita: „A je l mu bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije?“

B. joj dogovara: „Nije on ni znao. I to je bilo nakon što je on nestao.“

Neobična je okolnost da su prijatelji bili zajedno u izlasku, ali da nisu znali da li je neko od njih uzimao narkotike.

„Mislili smo da je otišao sa devojkom“

Interesantno je i da su Matejevi prijatelji u jednom trenutku posumnjali da je on otišao negde sa devojkom, pa ga zato nema.

Prepiska koju objavljuje Slobodna Dalmacija, govori da je S. zapravo devojka Mateja Periša.

Nije poznato na koji su devojku mislili, s obzirom da je Matej u Beograd došao isključivo sa drugovima. Sa druge strane, sudeći po prepisci, koju je objavila „Slobodna Dalmacija“, Splićanin je u datom trenutku imao devojku i ona je bila u Hrvatskoj.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Još jedna sumnjiva okolnost jeste razlog o razlozima nestanka mladića. Naime, prvobitna mogućnost, na samom početku potrage, bila je ta da je nestali Splićanin istrčao iz „Gotika“ u nameri da potraži toalet, jer je u klubu bila prevelika gužva.

Pročitajte još:

Međutim, čudna je činjenica da prijatelji nisu posumnjali nešto posle izvesnog vremena. Ipak, njegovi prijatelji su tek, nakon što su uvideli da mu je jakna u klubu, a da njega nema, posumnjali da nešto nije u redu.

Ipak, i pored te činjenice, nestanak druga prijavili su tek nakon 12 sati, tačnije narednog dana u 18 časova.

Ne oglašavaju se, pogasili društvene mreže

Javnosti je zapao za oko detalj da se nijedan od prijatelja Mateja Periša do sada nije zvanično oglasio za medije.
Uspeli su da ostanu skriveni, te identiteti prijatelja koji su boravili sa Perišem nije poznat široj javnosti. Ipak, za neke od njih je sigurno da su, između ostalog, pogasili čak i sve društvene mreže. Zbog čega je to tako, nije poznato.

U moru dezinformacija i teorija zavere šta se desilo sa nestalim mladićem iz Splita, nelogičnosti vezane za njegove prijatelje dodatno hrane „crv sumnje“ koji se raširio među građane.

Ipak, prijatelji nestalog Splićanina saslušani su više puta dosad, a kao što je i očekivano, policija nije govorila o detaljima njihovih ispitivanja, kako bi se sačuvala privatnost istrage. Takođe, nije isključeno da će oni biti ponovo ispitivani.

Podsećanja radi, za mladićem iz Splita Matejem Perišom traga se neprekidno više od tri nedelje, a njemu se gubi svaki trag u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba „Gotik.“

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Uključene su snage hrvatske policije, koja sarađuje sa srpskom, a fokus istrage je na pretraživanju reke Save.

Nadležni organi su rigorozno zatvoreni po pitanju ovog slučaja za javnost, te je jasan ogroman broj sumnji i neobjašnjenih okolnosti sa kojima se slučaj susreće.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar