Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Požar koji je danas popodne izbio na sedmom spratu višespratnice u Studentskom centru u Nišu potpuno je uništio unutrašnjost sobe u kojoj inače stanuje jedna studentkinja koja, srećom, u tom trenutku nije bila tu. Prema prvim informacijama, vatrenu stihiju izazvao je punjač od telefona ili laptopa, a u Urgentni centar su primljena tri radnika jer su se nagutala dimom.

Trojica muškaraca, radnici tehničke službe u studentskom domu, koji su prvi pritrčali u pomoć prilikom izbijanja požara, primljeni su u Urgentni centar u NIšu.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Respiratorno i hemodinamski su stabilni. Imaju inhalatorne tegobe i trenutno se radi neophodna dijagnostika“, rečeno je za Nova.rs iz Urgentnog centra.

Kako je ranije ispričao direktor Studentskog centra Raša Rajković za „Nova.rs“, u trenutku izbijanja požara u paviljonu je bilo 300 studenata.

„Požar je izbio na 7. spratu takozvanog paviljona četiri i u tom trenutku je u paviljonu bilo 300 studenata. Prvo su požar krenula da gase tri radnika, do dolaska vatrogasnih jedinica“, saopštio je direktor Rajković. Kako je pojasnio, požar je lokalizovan, a oni su obezbedili kapacitete da svi studenti budu smešteni dok se ne otklone posledice požara.

Vatra je izbila u sobi jedne studentkinje koja u tom trenutku nije bila prisutna, ali je ostavila uključen punjač za telefon ili laptop. Kako se može videti na fotografijama sa lica mesta, vatra je progutala celu unutrašnjost sobe, a po gašenju ostao je samo pepo i garež.

Kako su ispričali stanari višespratnice, studenti koji borave u ovim sobama, krenuli su da se evakuišu čim su čuli alarm.

„Bio sam na 10. spratu, a požar je na 7. spratu izbio. Samo smo čuli alarm, odmah sam krenuo da vidim da neko spava po bloku. Onda smo krenuli da se evakuišemo. Svi su evakuisani i dobro su“, kaže jedan od stanara doma Aleksa J., inače student Mašinskog fakulteta.

Bonus video: Lokalizovan požar u studentskom domu u Nišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar