Požar na sedmom startu višespratnice u Studentskom domu u Nišu, prema prvim nezvaničnim informacijama, uzrokovao je punjač za telefon ili laptop koji je ostavljen upaljen u jednoj od soba, saopštio je danas direktor Studentskog centra u Nišu.

„Požar je izbio na 7. spratu takozvanog paviljona četiri i u tom trenutku je u paviljonu bilo 300 studenata. Prvo su požar krenuli da gase tri radnika, do dolaska vatrogasnih jedinica“, saopštio je direktor Studentskog centra u Nišu Raša Rajković za „Nova.rs“.

Kako je pojasnio, požar je lokalizovan, a oni su obezbedili kapacitete da svi studenti budu smešteni dok se ne otklone posledice požara.

Vatra je izbila u sobi jedne studentkinje koja u tom trenutku nije bila prisutna, ali je ostavila uključen punjač za telefon ili laptop.

Inače, u gašenju požara na sedmom spratu učestvuje i vatrogasni kran.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

U požaru niko nije povređen, svi su brzo evakuisani, ali su se trojica radnika koji su prvi pritekli u požar, nagutali dima, pa su zbrinuti u Urgentnom centru.

Kako je ranije ispričao jedan od stanara, studenti su čuli alarm i odmah su počeli da se evakuišu.

„Bio sam na 10. spratu, a požar je na 7. spratu izbio. Samo smo čuli alarm, odmah sam krenuo da vidim da neko spava po bloku. Onda smo krenuli da se evakuišemo. Svi su evakuisani i dobro su“, kaže jedan od stanara doma Aleksa J., inače student Mašinskog fakulteta.

Bonus video: Kineski tržni centar u plamenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar