Dragan Marković Palma
Dragan Marković Palma. Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, a povodom tvrdnji Marinike Tepić da je predsednik Skupštine opštine Jagodine i lider Jedinsteve Srbije Dragan Marković Palma odgovoran za podvođenje žena i devojaka, policija u narednom periodu treba da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Pored Markovića, policija treba da obavi razgovore sa svim licima koja su pomenuta u vezi sa spornim događanjima, kao i da pribavi, ukoliko postoje, druge dokaze, pa da podnese izveštaj tužilaštvu.

„Nakon što obavi sve te radnje i dostavi nam izveštaj, biće odlučeno da li ima mesta pokretanju krivičnog postupka“, precizirao je za Tanjug Viši javni tužilac u Jagodini Branislav Vučković.

On kaže da je u toku faza prikupljanja obaveštenja i da za sada nema krivične prijave u ovom slučaju, jer je, kako je naveo, predmet formiran na osnovu navoda u medijima.

Tepić je pre nekoliko dana na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Povodom spekulacija da bi ovaj postupak trebalo da se izmesti iz Jagodine, zbog funkcije i uticaja koje Marković ima u tom gradu, tužilac kaže da će o tome odlučiti njegovi nadređeni.

„Za sada za to nema zakonskih osnova, ali o tome ne odlučujem ja već moji nadređeni. Videćemo šta će biti“, rekao je Vučković.

Tužilaštvo je pre dva dana formiralo povodom tvrdnji Tepićke, kao i zahteva za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa navodima sa te konferencije, koji je tužilaštvo podneo Marković.

Marković je odbacio sve optužbe kao lažne.

#related-news_0
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram