Foto: Print screen

Dragan Marković Palma je, moglo bi se reći, neprikosnoveni vladar Jagodine punih 17 godina, od kada je sa pozicije gradonačelnika ili neke funkcije u Skupštini vodio taj grad. Osim ucenjivačkog potencijala koji je imao zahvaljujući poziciji moći, Marković je ćutanje praktično kupovao, i to novcem svih građana Jagodine.

„…3.000 za gospođu… 2.000 za gospodina“, čuvena rečenica koju je Dragan Marković Palma do danas izgovorio više puta deleći novac socijalno ugroženim građanima Jagodine, kao nekakav arbitar na osnovu svoje lične procene. Sve to godinama unazad radio je javno, pred kamerama.

Da je to što aktuelni predsednik Skupštine grada Jagodine radi protivzakonito utvrdila je i Državna revizorska institucija u svom izveštaju o kontroli poslovanja Jagodine, koji je objavila 2017. godine.

Naime, DRI je tada konstatovao da Marković zapravo krši zakon, i da bez pravnog osnova iz gradske kase deli novac socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Samo u 2016. gradonačelnik i gradsko veće su potrošili više od 13 miliona dinara.

Suština je da socijalnu pomoć daje Centar za socijalni rad i to na osnovu procene potrebe i stanja pojedinca ili porodice. Tako kaže zakon.

Palma je, međutim, na sebe preuzeo ulogu Centra za socijalni rad i sam procenjivao na licu mesta ko će koliku pomoć dobiti.

Kako je to izgledalo može se vdeti i na snimcima koji su objavljeni na Fejsbuk stranici Jedinstvene Srbije, stranke na čijem je Marković čelu.

Zbog prakse, da se mimo zakona troši novac građana Jagodine DRI je podneo i krivične prijave protiv pojedinaca iz gradske uprave Jagodine. Na tom spisku nije bio Dragan Marković koji je javno, pred kamerama delio novac.

On to nije prestao da radi ni nakon tih tužbi.

Iako se kao motiv za ovakvu praksu najčešće navodi lična promocija Dragana Markovića Palme, činjenica je da na ovaj način lider JS kupuje i vernost najsiromašnijeg i ujedno najugroženijeg sloja stanovništva.

On sebe zapravo predstavlja kao garanciju da će novac dobiti, i na taj način manipuliše ako ništa drugo onda bar njihovim glasovima.

Podsetimo, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma nalazi se u centru skandala, nakon navoda potpredsednice SSP Marinike Tepić da zajedno sa svojim koalicionim partnerima, „podvodi žene i devojčice“.

Portal Nova.rs objavio je i snimak svedoka i bivšeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je tvrdio da je svedočio podvođenju devojčica i žena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare