Foto: Ivan Dinić/Nova S

Slučaj "Palma" je već prvog dana prešao na politički teren nakon konferencije potpredsednice Stranke slobode i pravde, i sada imamo situaciju u kojoj se priča o Draganu Markoviću, o svedoku i o Mariniki Tepić, dok se o potencijalnim žrtvama ne govori, izjavila je danas pomoćnica urednika nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević. Gligorijević je za televiziju N1 izjavila da interes potencijalnih žrtava "mora svakome da bude na prvom mestu".

„Predmet je formiran, sada počinju predistražne radnje, posebno kada su uključene maloletnice, one moraju da budu zaštićene u javnosti. Počinje priča gde su bili roditelji. Imamo lokalnog moćnika gde jedan čovek više decenija drži u strahu celu Jagodinu i ceo okrug“, kazala je Gligorijević i dodala da će „pritisci na tužilaštvo sigurno postojati“.

Ona je dodala da, „ako ima makar malo zdravog razuma, sudjenje mora da se izmesti na drugo mesto“.

Dodala je da je važno to što su funkcioneri SSP Marinika Tepić i Borko Stefanović rekli da imaju još svedoka i da „to pod hitno moraju da proslede policiji i tužilaštvu, kako se ne bi ponovilo ono što se sada dogodilo“.

Gligorijević je rekla i da je predsednik SPS-a Ivica Dačić, povodom činjenice da je muškarac čije je svedočenje prikazala Marinika Tepić izjavio da se i on pojavljivao na „žurkama“ na kojima su podvodjene maloletnice,“rekao da je bio samo u muzejima u Jagodini, a postoje fotografije da je bio na žurkama i proslavama“.

Ona je navela da je „ćutanje“ premijerke Ane Brnabić o ovoj temi „jako čudno“, ali i da je „ćutanje političarki ne iznenadjuje“.

„I u slučaju Jutke im je trebalo da se oglase“, ocenila je Gligorijević.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je na konferenciji za novinare u ponedeljak optužila lidera Jedinstvene Srbije i predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića – Palmu, da je na „žurke“ u tom gradu i u Končarevu dovodio maloletnice „od 15, 16, 17 godina“ koje bi odlazile nakon žurke „sa njim ili sa njima“, odnosno njegovim gostima.

Tepić je navela da su se takve stvari dešavale još 2010. godine kada je Markovićev koalicioni partner, lider SPS-a Ivica Dačić, bio ministar policije, kao i da je i on prisustvovao takvim žurkama.

Na konferenciji je novinarima puštena snimak svedočenje muškarca sa zaštićenim identitetom, koji je naveo da je lično svedočio tim dogadjajima, i da je predstavljanje maloletnica gostima Palminih okupljanja „ličilo na stočnu pijacu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar