Foto:Nova.rs; privatna arhiva/facebook; MUP Srbije

Albanac Faton Hajrizi likvidiran je na planini Gučevo kod Loznice u petak, nakon što je dan ranije ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića. Uprkos jakim policijskim snagama, Faton je uspeo da pređe čak 14 kilometara od Lipničkog Šora do sela Trbušnica, gde su ga sustigli policajci i likvidirali, nakon što je on prvi pucao na njih.

Granični policajci nalazili su se u redovnoj patroli koju gotovo svakodnevno izvode pripadnici MUP jer kroz Loznicu prolazi veliki broj ilegalnih migranata na putu ka Zapadnoj Evropi. Krsmanović i Ilić zaustavili su automobil tutinskih registracija, u kojima je bio Faton Hajrizi i Mithad Hadžić. Albanac je u jednom momentu pucao na srpske policajce, a potom pobegao u nepoznatom pravcu.

Pročitajte još:

Kako je istragom utvrđeno, Albanac sa Kosova iz Šora je pobegao prema Lozničkom Polju, predgrađu Loznice, gde je ukrao bicikl iz dvorišta jedne porodične kuće. Upravo se to ispostavilo kao ključni putokaz policiji koji je kasnije doveo do njegovog lociranja. Nadzorne kamere snimile su Hajrizija kako krade bicikl, a potom su se inspektori i policajci dali u potragu za njim preko nadzornih kamera u okolini.

Biciklom od Lozničkog Polja

Lozničko Polje nalazi se veoma blizu mesta gde se desilo ubistvo i ranjavanje policajaca. Pošto veliki broj puteva vodi ka Lozničkom Polju, nije bilo moguće utvrditi tačno kojom od ulica je Hajrizi došao. Nakon što je uočen na prvoj sigurnosnoj kameri, na osnovu procene, pregledana je i kamera lokalne prodavnice gde je viđen kako ide prema gradu.

Mapa: Google maps: Nova.rs

Drinska ulica u kojoj je poslednji put viđen vodi do firme „Elektrodistribucije“, a prema rečima Lozničana i izvora Nove, u čijoj su okolini pregledane nadzorne kamere i utvrđeno je da se albanski terorista kretao prema kompleksu nekadašnje fabrike „Viskoze“. Nakon ovoga, potraga je usmerena ka ovom delu grada, planini Gučevo i mestima Banja Koviljača i Gučevo.

Takođe, deo grada u kom se nalazi kompleks „Viskoza“ poznat je i po tome da su tu skuplja veliki broj migranata koji prolaze kroz Srbiju. Pretpostavlja se da je likvidirani Albanac, pre nego što su ga pronašli, pokušao da preko krijumčara migranata i migrantskih grupa da pobegne iz Srbije.

Nikola Krsmanović Foto: Facebook

Stao da pita za put

Ključni dokaz koji je doveo do likvidacije jeste svedočenje jednog meštanina u okolini Loznice, ispred čije kuće je stao Hajrizi, sipao vodu i pitao za put do Banje Koviljače. Ovaj meštatnin bio je pribran, dao je vodu Albancu, kao da se ništa nije dešavalo, a kada se ovaj odaljio, odmah je pozvao policiju da prijavi slučaj. Svega nekoliko minuta prošlo je dok se nisu pojavile prve patrole policije u selu Trbušnica.

Faton Hajziri FotoOMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Hajrizi je tada, kada je ugledao vozilo MUP, pokušao da pobegne i pucao u pravcu policijskog vozila. Policjci su uzvratili vatru, a Hajrizi ubijen. Njegovo telo ostalo je na mestu pucnjave sve dok se uviđaj nije završio na mestu pucnjave, koje su obezbeđivali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar