Foto: Čitateljka Nova.rs

Sve veći broj građana počeo je da se organizuje kako bi pomogao petnaestogodišnjoj Minji, koja je zadobila teške opekotine u požaru koji je pre dva dana izbio u stambenoj zgradi na Dorćolu, kada je devojčica spasena u munjevitoj akciji grupe radnika, koji su prvi priskočili u pomoć i spasli je iz vatrene stihije.

Kako je večeras saopšteno, pronađeni su prvi donori kože za operaciju koja je zakazana već za sutra.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Za našeg malog heroja koji je preživeo otvoreni plamen i sigurnost našao u rukama velikih heroja, nađeni su donatori kože za prvu operaciju koja je sutra. Otvoren je i namenski račun u Banca intesa za dinarske uplate: 160-6000000803699-81, korisnik Minja Draganić. Za devizne uplate instrukcije možete naći na fotografijama. Hvala svima koji ste zvali, pitali i brinuli za Minju prethodna dva dana. I hvala svima koji ćete pružiti pomoć i na ovaj način“, saopštila je Ivona Stojanović koja je objavila istoimeni post, ali i brojeve računa na koje građani mogu da uplate pomoć.

Foto: Facebook/Ivona Stojanović

Kako je Biljana Ćertić, načelnik Odeljenja za opekotine sa intezivnom negom, rekla danas za Nova.rs, Minja je u teškom stanju, ali stabilno.

Foto: Facebook/Ivona Stojanović

“Minja je teškog opšteg stanja, životno je ugrožena i trenutno stabilno. U toku je priprema za započinjanje hirurškog lečenja”.

Minjina porodica je u požaru ostala bez kompletne imovine. Pomoć se prikuplja kako bi im se pomoglo da prebrode ovaj težak momenat i ukoliko sredstva budu potrebna za dodatno lečenje i Minjinu terapiju.

Podsetimo, stravični požar dogodio se pre dva dana oko 13 sati u stanu u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu. Vatru je najverovatnije izazvala zapaljena slavska sveća, a u trenutku kada je vatra buknula u stanu se nalazila devojčica (15), koja je ostala zaglavljena na terasi zapaljenog stana. Nju su u poslednjem trenutku spasili hrabri radnici sa obližnjeg gradilišta.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare