Foto: printscreen policia ncional m interior

Sud u Marbelji odredio je totalnu tajnost postupka koji se vodi protiv uhapšenih Nemanje Simića, Nikole Devića i Duška Šćekića koji se terete za ubistvo Miloša Peruničića. Čak i Vladino poddelegiranje, protiv uobičajenog, nije ponudilo bilo kakve službene podatke.

Španska policija rešila je slučaj koji se dogodio u Marbelji, 2. juna, kada je ubijen crnogorski državljanin Miloš Peruničić (41). Kako piše španski portal marbellaconfidencial.es, u Barseloni su uhapšene tri osobe, a dve su imale hrvatska dokumenta. Prema pisanju srpskih medija, uhapšeni su Nemanja Simić, Nikola Dević i Duško Šćekić, iz Beograda. Šef Instrukcijskog suda Marbelja odredio je tajnost postupka, tako da čak i vladino poddelegiranje, protiv uobičajenog, nije ponudio bilo kakve službene podatke.

Kako je saopštila španska policija, dve osobe koje se sumnjiče da su direktni izvršioci ubistva uhapšene su u Barseloni, gdje je uhapšena i osoba koja se tereti za prikrivanje tragova i dokaza krivičnog djela, dok je jedna osoba koja se sumnjiči za pomoć ubicama lišena slobode u Marbelji.

„Nacionalna policija razjasnila je za manje od mesec dana ubistvo muškarca u Marbelji. Ukupno su uhapšene četiri osobe, uključujući dvojicu navodnih počinilaca ubistva koji su se nalazili u Barseloni, gradu u koji su pobegli nakon zločina. Druga dvojica uhapšenih bila su zadužena za pokrivanje materijala u Barseloni i pokrajini Malagi. Istraga je počela 2. juna nakon ubistva. Službenici nacionalne policije brzo su povezali smrt sa sukobom klanova organizovanog kriminala srpskog i crnogorskog porekla, koji je započeo 2014. godine nakon gubitka pošiljke kokaina. Brza nastojanja agenata omogućila su identifikaciju navodnih počinioca u roku od nekoliko dana od zločina, potvrdivši da su se udaljili više od 1.000 kilometara od mesta zločina. Napokon je uhapšen i četvrti član organizacije u Marbelji, koji je, pretpostavlja se, bio odgovoran za pravovremenu logistiku u tom gradu. Izvedeni su pred lice pravde kao navodni počinioci zločina ubistva, zločinačke organizacije, ilegalnog posedovanja oružja i trgovine drogom“, saopštila je španska policija.

Foto: pirivatna arhiva

Peruničić je navodno bio blizak Alanu Kožaru, za kojim traga crnogorska policija, a prema pisanju tamošnjih medija, čini se da istraga ukazuje da je Peruničić bio član kriminalne organizacije sa Balkana koja je već duže vreme u sukobu sa drugim klanom. Njihov rat već ostavlja dugačak trag ubistava širom Evrope. Španska policija je nakon likvidacije uspela da utvrdi pravi identitet ubijenog, koji je prvobitno identifikovan na osnovu dokumentacije koju je koristio u Španiji od kada je stigao u tu zemlju 2013. godine. Žrtva je prvi put identifikovana u Španiji 11. septembra 2014. godine pod imenom Slaviša Z, kada ga je patrolni čamac presreo u čamcu sa 31 kilogramom kokaina. Pod tim imenom mu je suđeno. Tužilaštvo je tražilo da bude osuđen na 13 godina zatvora, ali ga je sud osudio na šest godina. U kazneno-popravni centar Botafuegos (Algekiras) ušao je kao Slaviša Z. Imao je uzorno ponašanje, zbog čega je 19 puta nagrađivan.

Kad je Peruničić ubijen, španski mediji su preneli da je u centru Marbelje, oko dva časa po podne, ubijen muškarac, koji je, prema prvim podacima, zadobio pet rana od metaka i da je preminuo na licu mesta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram