Filip Krainčanić/Nova.rs, Privatna arhiva

Četiri nova svedoka u slučaju ubistva dvogodišnje Danke Ilić, a za koje se terete radnici JKP „Vodovod“ Srđan Janković i Dejan Dragijević, biće saslušana 27. i 28. maja u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, koje sprovodi istragu u ovom slučaju. Prema saznanjima Nova.rs, u pitanju su tri osobe kod kojih su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" bili na terenu neposredno pre nego su udarili dete, prema sopstvenom priznanju, kao i jedna osoba koja je bilo u automobilu sa ocem ubijenog deteta u trenutku kada se on susreo sa osumnjičenima dok je tragao za Dankom.

Detaljnom rekonstrukcijom nestanka i ubistva Danke Ilić, a kako je MUP ranije saopštio, utvrđeno je da su osumnjičeni kobnog 26. marta bili na radnom zadatku u Banjskom polju.

„Danka je u periodu od 13.45. do 13.52 izašla iz dvorišta i krenula asfaltom, što su potvrdili dva očevica. Majka deteta je oko 13.50. traživši dete, videla beli auto i muško lice koje stoji pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je reč o vozilu „Fiat Panda“, u kom su bili osumnjičeni. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gde su trebali da provere šahtu u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20. Kretanje vozila je zabeleženo na kameri u ulici Radomira Putnika i ispostavilo se da se sporednom ulicom kretalo u 13.35, a kasnije je zabeleženo da se kod kapije kuće zaustavilo u 13.50, što se poklapa sa vremenom nestanka male Danke“, rekao je ranije bivši ministar policije Bratislav Gašić.

Upravo ljudi kod kojih je rađena intervencija trebalo da budu saslušani u tužilaštvu. Pretpostavlja se da će biti upitani o ponašanju osumnjičenih tog dana, šta su njihova zapažanja, kao i kada su Janković i Dragijević završili intervenciju.

Nakon njih iskaz u tužilaštvu bi trebalo da da muškarac koji se kobnog dana nalazio u kolima sa Dankim ocem, Milošem Ilićem. Pomenuti svedok i Dankin otac su se, nedugo nakon što su osumnjičeni udarili kolima dete, susreli sa njima u Banjskom polju.

Bratislav Gašić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

O tome je detaljnije govorio upravo Gašić.

„Vozilo u kom su bili osumnjičeni bilo je ispred kapije (imanja Ilić) oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno““, rekao je Gašić.

Banjsko polje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pretpostavlja se da će pomenuti svedok takođe govoriti o trenutku susretanja, da li je primetio bilo šta čudno u ponašanju osumnjičenih.

GPS veštačenja se čekaju

Kako je naš portal pisao, i dalje su u toku veštačenje kretanja vozila osumnjičenih na osnovu GPS uređaja. Sa druge strane, psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih je završeno, ali nalaz i mišljenje veštaka još uvek nisu dostavljeni tužilaštvu.

Dosad je analiziran veliki deo DNK tragova, a zasad nisu pronađena poklapanja sa biološkim tragom Danke.

Pored Dragijevića i Jankovića, u pritvoru je i Radoslav, otac Dejana Dragijevića koji se sumnjiči da je pomogao svom sinu da premesti telo devojčice.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare