Kuća Goranovića u Somboru Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Javnost je i dalje potresena zbog zločina koji se dogodio u sredu u Somboru, kada je Zdravko Goranović u porodičnoj kuću ubio suprugu Miru, ćerke Anastasiju i Anabelu, a potom izvršio samoubistvo. Goranović je samo nekoliko dana pre krvavog pira izašao iz pritvora, a portal Nova.rs otkriva kako je ubica iz Sombora, koji iza sebe ima poduži krivični dosije, završio na slobodi.

U toliko više, javnost je šokirana činjenicom da je Goranović, višestruki povratnik, pušten iz pritvora. U pritvoru je bio zbog nasilja u porodici, a iza sebe ima poduži dosije – od 2010. čini različita krivična dela.

Kuća Goranovića u Somboru Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Portal Nova.rs kontaktirao je sud i tužilaštvo u Somboru kako bismo saznali zbog čega je Goranović pušten na slobodu. Ističu da su istekli svi razlozi za određivanje pritvora.

„Rešenjem Višeg suda u Somboru, kao drugostepenog, od dana 13. septembra 2021. godine, odbijena kao neosnovana žalba branioca izjavljena protiv rešenja Osnovnog suda u Somboru od 25. avgusta 2021. godine o produženju pritvora prema imenovanom, zbog krivičnog dela nasilje u porodici i nedavanje izdržavanja; Rešenjem Višeg suda u Somboru, kao drugostepenog, od dana 03. novembra 2021. godine odbijena je kao neosnova žalba branioca okrivljenog Z.G., izjavljena protiv rešenja Osnovnog suda u Somboru od 19. oktobra 2021. godine o produženju pritvora prema imenovanom, zbog krivičnog dela nasilje u porodici“, navodi se u rešenju.

Pročitajte još:

Ipak, 16. decembra je došlo do promene, pa je Goranović ipak pušten na slobodu.

„Rešenjem raspravnog veća suda od 22.12.2021.godine, na osnovu čl.425a ZKP-a prema Goranović Zdravku ukinut pritvor određen rešenjem od 28.12.2020.godine, ostavljen na snazi rešenjem od 30.07.2021.godine, a poslednji put produžen rešenjem od 16.12.2021.godine. Određeno je da se isti ima odmah pustiti na slobodu, a iz razloga što više ne postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen. Okrivljenom Goranović Zdravku određena je mera zabrane prilaska, sastajanja i komunikacije sa oštećenima Goranović Anastasijom i Goranović Mirjanom, koja može trajati dok za merom postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude odnosno upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije, koja mera po ovom rešenju može trajati najduže 3 meseca odnosno do 22.03.2022.godine, nakon čega će se ispitati da li je dalje trajanje mere opravdano, te je određeno da će kontrolu ove mere vršiti PU Sombor“, navodi se u odgovoru Osnovnog suda u Somboru, a koji je upućen našem portalu.

Interesantno je da je Goranović samo dva dana pre toga, tačnije 20. decembra, osuđen na tri i po godine zatvora zbog nasilja u porodici, ali je, ipak, pušten iz pritvora.

Reč je o višestrukom povratniku, a o čemu svedoči dosije pun krivičnih prijava.

Sombor Mesto Zločina
Foto: Nova.rs/video

Podsetimo, krvavi pir dogodio se u sredu, samo nekoliko dana nakon što je Goranović izašao iz zatvora, u kome je bio, kako se nezvanično saznaje, zbog nasilja u porodici.

Starija ćerka Anastasija imala je 19 godina i tek je završila srednju školu, a bavila se šminkanjem, dok je mlađa tek krenula u prvi srednje.

Komšije ga se plašile

Kako su komšije porodice Goranović ispričale ranije za naš portal, Zdravko je bio preke nameri i ni sa kim se nije družio.

Suprugu Miru i decu je kontrolisao i nije im dozvoljavao da se viđaju sa ljudima. Praktično, pored njega nisu smele da izlaze iz kuće.

„Žena nije smela ni sa kim da se druži, deca gotovo da nisu izlazila iz kuće. Kada je otišao u zatvor, njima je svanulo. Konačno su počele malo da se druže s ljudima. Deca da se druže, šminkaju, to su mlade devojke“, rekao je komšija i dodao:

Kuća Goranovića u Somboru Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Kada je bilo bombardovanje prva raketa je pala na kuću Mirinog oca koji je tom prilikom poginuo. Kada je država isplatila Miri odštetu, Zdravko joj je sve pare uzeo.. Čudno se ponašao, voleo je sve da kontroliše. Ponekad bi komšijama rekao dobar dan, a kroz dva dana bi ih, iz čista mira, psovao“, istakao je on.

BONUS video: Mesto zločina u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram